Τελευταία Νέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Υπάρχουν κάποιες υποψηφιότητες που κεντρίζουν το γενικό ενδιαφέρον για περαιτέρω διερεύνηση, ειδικά φέτος που όλοι υποστηρίζουν οι ερχόμενες τοπικές εκλογές θα αφορούν κυρίως επιλογή προσώπων και λιγότερο πολιτικών. Ο νομικός Νίκος Κουλουργιώτης, με σημαντική πορεία στις δικαστικές αίθουσες και με την ζώσα πολιτική να είναι σημαντικό μέρος της ζωής του ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια αποτελεί μια υποψηφιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων για την οποία το viotiaplus.gr θα ήθελε να γνωρίζει διεξοδικότερα και να ενημερώσει κι εσάς. Ιδού:

Αν έπρεπε να αυτοσυστηθείτε τι θα λέγατε για τον Νίκο;

Γεννήθηκα το 1975. Μεγάλωσα στον Αγιο Γεώργιο και εν συνεχεία στη Λιβαδειά όπου τέλειωσα το σχολείο. Σπούδασα Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανα μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του ESSEX στη Μεγάλη Βρετανία. Ασκώ μάχιμη δικηγορία επί 20 έτη και είμαι πατέρας δυο κοριτσιών 14 και 16 ετών .

Γιατί κατέρχεστε στη δύσκολη πολιτικά αυτή συγκυρία στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου;

Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Ωστόσο  από τα φοιτητικά μου χρόνια είχα συμμετοχή σε πολιτικές διεργασίες. Υπήρξα ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής, ενεργό μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και κατήλθα ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές Ιανουαρίου του 2015 με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ  του Γιώργου Παπανδρέου. Πιστεύω ότι η επαγγελματική μου εμπειρία , η όποια προηγούμενη συμμετοχή μου σε πολιτικά δρώμενα, οι  κοινωνικές μου παραστάσεις και το γνωστικό μου αντικείμενο εγγυώνται  μια ελάχιστη  βάση ουσιαστικής προσφοράς στην οριοθέτηση και διεκδίκηση νέων  στόχων για τον Δήμο αλλά κυρίως στην υλοποίησή τους. Έχω κάθε διάθεση να βάλω πλάτη να σπάσουμε κατεστημένες αντιλήψεις που κρατάνε δέσμια και την  αυτοδιοίκηση και  να στηρίξω κάθε τι προοδευτικό που θα μας απεγκλωβίζει  από αγκυλώσεις του παρελθόντος   . Δηλαδή με άλλα λόγια να στηρίξω  κάθε νέα ¨Διαύγεια¨   και να σταθώ απέναντι σε λογικές νομής της εξουσίας. Να υπηρετήσουμε έναν ανοιχτό Δήμο που χωράει τους πάντες 

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ . Ποια είναι τα κίνητρα μιας τέτοιας επιλογής;

Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Γιαννη Ταγκαλέγκα , είναι παιδικός μου φίλος. Με έχει πείσει απόλυτα για τις γνήσιες  προθέσεις του να προσφέρει και τις ικανότητές του. Πιστεύω ότι έχει βάλει ήδη την προσωπική του στάμπα στο Δήμο   και αυτό φαίνεται αμέσως  από μια απλή ανάγνωση μόνο των οικονομικών αποτελεσμάτων. Έχει ολοκληρώσει έργα που είχαν αφετηρία προηγούμενες δημοτικές αρχές και έχει δρομολογήσει άλλα που ολοκληρώνονται είτε θα ολοκληρωθούν στην επόμενη θητεία, ενώ έχει θέσει και υψηλούς νέους στόχους για την πόλη και τα χωριά μας. Όταν η διάθεση, η ικανότητα και η γνώση   συναντούν και την εμπειρία,  η οποία είναι απολύτως απαραίτητη στην άσκηση διοίκησης  και πλέον ο ίδιος την διαθέτει, μπορεί να προκύψει ένα άριστο αποτέλεσμα. Και πιστεύω ότι μπορώ να ενισχύσω αυτήν την προσπάθεια . Πέραν αυτού έχουν συστρατευθεί τόσοι πολλοί αξιόλογοι συμπολίτες μας που εγγυώνται την επιτυχία του εγχειρήματος να πάμε ένα ακόμα βήμα μπροστά τον Δήμο Λεβαδέων. 

Ποιο είναι το όραμά σας για τη Λιβαδειά; Ποιο για τα χωριά της;

Το όραμα είναι να έχουμε έναν ανοιχτό σε όλους Δήμο,  ανθρώπινο, σύγχρονο , καθαρό, ασφαλή , με χώρους πρασίνου, αναψυχής . Που θα τον χαίρεται ο πολίτης.   Έναν Δήμο που θα διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο επισκεψιμότητας . Που θα ενισχύσει τους συλλόγους      και το κίνημα εθελοντισμού που εχει ήδη αναπτυχθεί και πραγματικά έχουν  αλλάξει την εικόνα της περιοχής μας προς τα έξω. Ακουγόμαστε παντού και αυτό είναι μια συλλογική κατάκτηση. Με αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας όπως ο Λέβαδος, με επισκέψεις ορειβατικών και περιπατητικών συλλόγων κ.λπ. κ.λπ. Γνωρίζουν πλέον την Λιβαδειά και τα χωριά της σημαντικά τμήματα του πληθυσμού σε όλη την επικράτεια λόγω των εκδηλώσεων αυτών που ενισχύουν την εξωστρέφεια . Και αυτό πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί , να ενισχυθεί και να μην αφεθεί να σβήσει. Επιπλέον  πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιστρέψουμε αυτή την θλιβερή κατάσταση διαρκούς  ερημοποίησης των χωριών μας, την οποία συναντάμε  πανελλαδικά.  Υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι δυνατότητες , πρέπει όμως  να τις διεκδικήσουμε με γνώση , σχέδιο και επιμονή. Υπάγονται στο Δήμο μας υπέροχα χωριά ορεινά, ημιορεινά και καμπίσια  που πρέπει να τα  αναδείξουμε ως  προορισμούς επισκεπτών  κάνοντας κάθε τι που περνάει από το χέρι μας εντός των αρμοδιοτήτων μας. Και να δοθεί  κίνητρο στους κατοίκους να μένουν εκεί, στον τόπο τους. Επειδή μάλιστα εκείνοι που γνωρίζουν τα προβλήματα καλύτερα από τον καθένα είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι, νομίζω ότι η δημοτική αρχή αυτό που οφείλει κατά πρώτον να κάνει είναι να δίνει το λόγο σε αυτούς με τακτικές επισκέψεις και ανοιχτές συζητήσεις κατά τόπους. Χωρίς τη ενεργό συμμετοχή του πολίτη ας μην περιμένουμε θαύματα. 

Τι θα έχει αλλάξει σε 5 χρόνια όταν ο Νίκος Κουλουργιώτης συμπληρώσει τη θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς;

Κατά πρώτον εύχομαι να είμαστε όλοι στο μέτρο, υγιείς  και απλά κατά πέντε χρόνια πιο έμπειροι και να κάνουμε καλόπιστα τον απολογισμό μας. Εφόσον οι συμπολίτες μου  με  εμπιστευτούν    θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν σκοπεύω  να κοροϊδεύω και να κοροϊδεύομαι. Προτιμώ να  λέω μόνο  αυτό που γνωρίζω και ισχύει κι ας γίνομαι δυσάρεστος.  Με σεβασμό στο νόμο και το δίκαιο.  

Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα;

Υπάρχουν πολλοί  στόχοι που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της νεας δημοτικής αρχής. Στην καθημερινή μας δράση . Και να διεκδικούνται με όλο το φάσμα των νόμιμων ενεργειών.   Στις υψηλότερες θέσεις της ατομικής μου αξιολόγησης  βρίσκονται  η περαιτέρω  ανάδειξη του ποταμού μας, του Κάστρου και του Ιερού του Διός Βασιλέως, η υπόθεση των ακινήτων της Κρύας και η δημιουργία υποδομών για την υποδοχή μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στην πόλη. Για δε τα χωριά μας , αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα η επίλυση των ζητημάτων της άρδευσης .   Η προσωπική μου επιδίωξη  είναι να έχω ενεργή συμμετοχή   σε κάτι από τα  παραπάνω. Να παρέλθει η θητεία της δημοτικής αρχής και να ξέρω ότι κάτι από αυτά που παλέψαμε υλοποιήθηκε και ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι  . Ότι δεν πέρασα  τζάμπα πέντε χρόνια ως διακοσμητικό στοιχείο παριστάνοντας τον Δημοτικό Σύμβουλο.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο