Τελευταία Νέα

Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα αλλαντικά και τα επεξεργασμένα κρέατα.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ πρόκειται για τις νιτροζαμίνες που βρίσκονται σε αρκετά τρόφιμα όπως αλλαντικά,επεξεργασμένα ψάρια, κακάο, μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν χημικές ενώσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.Η πιο σημαντική ομάδα τροφίμων που συμβάλλει στην έκθεση σε νιτροζαμίνες είναι το κρέας και τα προϊόντα κρέατος.

Οι νιτροζαμίνες μπορεί επίσης να υπάρχουν σε άλλα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων λαχανικών, των δημητριακών, του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων ή των τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση, τουρσί και καρυκεύματα.

Η εξισσορόπηση της δίαιτας με μια ευρύτερη ποικιλία τροφίμων θα μπορούσε να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν την πρόσληψη νιτροζαμινών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο