Τελευταία Νέα

H παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας διεκδικεί το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022 του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Film Commissions, EUFCN, μέσα από ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι διαδικτυακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, EKK, και ύστερα από πρόταση της Διεύθυνσής του για τις Διεθνείς Οπτικοακουστικές Παραγωγές – Hellenic Film Commission, του οποίου και είναι ενεργό μέλος. 

Για μια ακόμη φορά έρχεται ελληνική τοποθεσία ανάμεσα σε αυτές που διεκδικούν το ετήσιο Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας, European Film Location Award. Σημειωτέον δε ότι το 2019 το κέρδισε η Κέρκυρα, όταν υποδέχτηκε τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς «The Durrels».  

Η Χιλιαδού υποδέχτηκε μέρος των γυρισμάτων που πραγματοποίησε στη χώρα μας η ταινία «Το τρίγωνο της θλίψης», Triangle of Sadness, στην παραγωγή της οποίας συμμετείχε και η ελληνική εταιρεία Heretic.  

Το φυσικό τοπίο της Χιλιαδούς αναδείχτηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές του «Τριγώνου της θλίψης», καθοριστικός για την ατμόσφαιρα και την αισθητική φυσιογνωμία μιας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής. Αποτέλεσμα που δικαιώθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Από τις 28 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2023 το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του EUFCN και να ψηφίσει επιλέγοντας την τοποθεσία της προτίμησής του.  

Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα στο Πλαίσιο του European Film Market κατά τη διάρκεια του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου.  

Η συμμετοχή στη ψηφοφορία για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022 δίνει το δικαίωμα στους ψηφοφόρους να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο, προσφορά του Film Commission της τοποθεσίας.  

Ο νικητής, ή η νικήτρια θα επιλεγεί με κλήρωση από το EUFCN και το Cineuropa.  Οι πέντε υποψήφιες τοποθεσίες για το Location Award του 2022 είναι: 

  • Νησιά Brissago για την ταινία Dawn Chorus – Ticino Film Commission, Ελβετία • Παραλία Χιλιαδού για την ταινία Triangle of Sadness – Hellenic Film Commission, Ελλάδα 
  • Η πόλη Portsoy για την σειρά for Peaky Blinders, Season 6, – Screen Scotland, Σκωτία • Το ξενοδοχείο Schlosshotel Kronberg για την ταινία Spencer – Film Commission Hessen, Γερμανία 
  • Η συνοικία Stari Grad για την ταινία How I Learned To Fly – Filming in Croatia, Κροατία 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με την ψήφο τους στην κήρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://eufcn.com/location-award-2022/? 

fbclid=IwAR1k4JLWpr6vYrddnfkq11s8NRcdgb0qOugF5jlAQe-fPfkhQ1Lx3B_nRac#vote 

Περισσότερες πληροφορίες για τα γυρίσματα της ταινίας στην ηλέκτρονική διεύθυνση: https://eufcn.com/location-award-2022/? 

fbclid=IwAR1k4JLWpr6vYrddnfkq11s8NRcdgb0qOugF5jlAQe-fPfkhQ1Lx3B_nRac#chiliadou beach 

Περισσότερες πληροφορίες για το Hellenic Film Commission στην ηλέκτρονική διεύθυνση: https://www.filmcommission.gr/ 

Περισσότερες πληροφορίες για το EUFCN στην ηλέκτρονική διεύθυνση: https://eufcn.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο