Τελευταία Νέα

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Μαλαματίνα σχετικά με τις εξελίξεις των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην εταιρεία. 

Η συνέντευξη παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Η επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που έχει εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Φάρο Αυλίδας, Ασωπία και Ριτσώνα, πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον όμιλο MANTIS. 

Η αλλαγή ιδιοκτησίας προχώρησε μέσω δικαστικής απόφασης η οποία ενέκρινε σχέδιο εξυγίανσης που συμπεριλάμβανε επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, περικοπές εκατομμυρίων χρεών κτλ, ώστε η εταιρεία να οδηγηθεί και πάλι στην ανάπτυξη μαζί όμως με όλους τους εργαζόμενους (86) όπως προέβλεπε το σχέδιο! 

Ο όμιλος MANTIS μόλις ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας έγγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τόσο τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις όσο και την δικαστική απόφαση του σχεδίου εξυγίανσης και επιδιώκει να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα στους συναδέλφους που εργάζονται στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η νέα εργοδοσία επιδίωξε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με χειρότερους όρους και όταν δεν το κατάφερε προχώρησε σε απολύσεις, στην αρχή 5 και μετά άλλων 10 εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ με το επιχειρησιακό τους σωματείο “ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη καθώς εκεί βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις αλλά και σε αυτούς τους σχεδιασμούς εδώ και δύο μήνες. 

Στον αγώνα αυτόν έχει ήδη εκφραστεί τεράστιο κύμα αλληλεγγύη από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αγώνας τους μας αφορά όλους. 

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 θα υποδεχτούμε στην περιοχή μας το επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ το όποιο θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στις 19:00. 

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τους συναδέλφους αλλά και όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους, να παρευρεθούν στη συνέντευξη τύπου και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των συναδέλφων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Σ.Σ.Ε. 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο