Τελευταία Νέα

Τέσσερις κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα σε ευρύτερες περιοχές της Θήβας, που διαπράχθηκαν το διάστημα από 18 Μαΐου έως 14 Ιουλίου 2021, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης 20 Ιουλίου εντοπίστηκε στη Θήβα ημεδαπός εμπλεκόμενος στις κλοπές, καθώς χρησιμοποιούσε το όχημά του ως μέσο διευκόλυνσης για την παράνομη δραστηριότητα, το οποίο και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ταυτοποιήθηκαν εννέα ακόμη ημεδαποί  συνεργοί του.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαιρούσαν ηλεκτρολογικό υλικό (καλώδια χαλκού κ.ά.) από τα εν λόγω πάρκα, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να ανέρχεται στις 31.500 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, από περιοχές της Βοιωτίας, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο