Τελευταία Νέα

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει την αποφασιστικότητα των αγώνων με τη συμμετοχή στην επικείμενη 24ωρη απεργία και στην κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, 10:00 το πρωί στο Σύνταγμα. 

Επισημαίνει το εργασιακό διακύβευμα με τον πυρήνα του να εδράζεται σε σχέδιο συντήρησης, προετοιμασίας και επαναλειτουργίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων στις εργολαβίες και τους μικρό εργολάβους στην εργασία και στις βάρδιες τους. 

Οι ώρες αναχώρησης λεωφορείων έχουν οριστεί από τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ, τη Λάρυμνα, το Λούτσι, τον Άη Γιάννης και τη Μαλεσίνα στις 7:30, από το Μαρτίνο, το Κόκκινο και το Παύλο στις 7:45 και από το Ακραίφνιο και το Κάστρο στις 8:00. 

Παρατίθεται η επιστολή τους, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 

Η κυβέρνηση, εφόσον έβαλε χέρι στο μόχθο μιας ζωής, στις αποζημιώσεις μας, στο αίμα και στον ιδρώτα μας, παράλληλα μας έριξε στην ομηρία και την ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τώρα, σε συνεννόηση με την ειδική διαχείριση περπάτα το επόμενο βήμα. 

Ο σχεδιασμός τους είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου να ξεπουληθεί και να εκποιηθεί το κεφάλαιο της ΛΑΡΚΟ και να μείνει αυτή κουφάρι. 

Οι πρώτες ύλες (π.χ. γαιάνθρακα) και ανταλλακτικά που έχουν χρυσό πληρωθεί, τα παραγόμενα προϊόντα κοκοποιημένου και ανομοιόμορφου σιδηρονικελίου, σκουριάς μεταλλακτών κ.α., αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ,βγαίνουν στο σφυρί. 

Επιδιώκουν να φορτώσουμε με τα χέρια μας και το τελευταίο προϊόν αξίας. Μόλις το κάνουμε και αυτό, τότε θα σταματήσουν τη λειτουργία, θα απολύουν τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, θα σταματήσουν από την εργασία τους μικρό εργολάβους, θα βγάλουν από τις βάρδιες τους συμβασιούχους πλέον εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. 

Επιδιώκουν με το στανιό να μας κάνουν ανέργους και αργόμισθους. 

Ουσιαστικά μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης. Το αποτέλεσμα θα είναι ο μαρασμός του τόπο μας και το γενικό πλιάτσικο στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ. 

30 μήνες αντιστεκόμαστε, έχουμε καταφέρει να είμαστε όλοι όρθιοι και τους βλέπουμε κατάματα, δεν θα τους επιτρέψουμε να μας εκτοπίσουν. 

Τώρα, ντουβάρι με τα ντουβάρια της ΛΑΡΚΟ. 

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούμε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούμε σε αυτό το έγκλημα, προειδοποιώντας ότι αν δεν αλλάξουν σχεδιασμό θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν εμπόδιο σε κάθε φάση. Μέχρι το τέλος. 

Σε αυτή τη φάση, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, συντεταγμένα και έχοντας μαζί μας την περιοχή και την εργατική τάξη της χώρας μας διεκδικούμε:

Να μην φύγει ούτε ένα υλικό από τη ΛΑΡΚΟ εάν δεν δεσμευτούν με σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας, με χρονοδιάγραμμα και με όλους τους εργαζόμενους στην εργασία και στις βάρδιες τους. 

Δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε αργόμισθοι, θέλουμε να εργαζόμαστε, να παράγουμε, η ΛΑΡΚΟ να μείνει ανοιχτή και να την ξανακτίσουμε. 

Σε αυτή τη βάση καλούμε την ειδική διαχείριση να ορίσει ημερομηνία τόπο και ώρα συνάντησης όπου να συζητήσουμε συγκεκριμένα ποιο είναι το σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας με όλους τους εργαζόμενους στα πόστα τους. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί στο αίτημα συνάντησης.  

Το πλιάτσικο που επιχειρείται, δεν θα περάσει. 

Είμαστε έτοιμοι για όλα. 

Σας καλούμε 24 ώρες το 24ωρο σε επιφυλακή και ετοιμότητα, να είστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με οποιονδήποτε και με όλα τα μέσα. 

Τώρα δεν παίζουν με τα χρήματα, τώρα παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο