Τελευταία Νέα

Στον Ανακριτή Θηβών έχουν παραπεμφθεί τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν στην ευρύτερη περιοχή, για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα στη χώρα.

Την υπόθεση είχε η Ασφάλεια Κιλκίς που εντόπισε κι άλλες αποθήκες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αιτωλοακαρνανία. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης στη Θήβα, ένας εκ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που επέβαινε ως οδηγός σε όχημα εξωτερικά της αποθήκης, μόλις είδε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει κινούμενος προς το μέρος τους. Αποτέλεσμα ήταν ένας αστυνομικός να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Θήβας από όπου αποχώρησε μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών αρχών, καθώς οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου και δείτε φωτογραφίες:

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ελληνική επικράτεια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 ημεδαποί άνδρες και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, που αναζητείται να συλληφθεί.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι άνδρες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, με σκοπό τη συσκευασία, αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, αποφεύγοντας την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αττικής, Βοιωτίας και Αιτωλοακαρνανίας. Η διακίνηση των λαθραίων καπνικών προϊόντων γινόταν κυρίως από περιοχές της Αττικής – Βοιωτίας – Αιτωλοακαρνανίας προς περιοχή της Θεσσαλονίκης με φορτηγά οχήματα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ή πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλα οχήματα. Επίσης χρησιμοποιούσαν και οχήματα ως προπομπούς, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, κατά την μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα 4 μέλη της οργάνωσης, σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Βοιωτίας.

Μάλιστα ο ένας από τους παραπάνω που επέβαινε ως οδηγός σε όχημα εξωτερικά της αποθήκης, τη στιγμή που του γνωστοποίησαν την ιδιότητα τους οι αστυνομικοί, κινήθηκε με το όχημα προς το μέρος των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας, αποχώρησε.

Από τις έρευνες που έγιναν στους αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 15.537.560 λαθραία τεμάχια τσιγάρων (δηλαδή 776.878 λαθραία πακέτα τσιγάρων),

• 6 τόνοι και 946 κιλά λαθραίου επεξεργασμένου καπνού,

• 4.140 λίτρα έλαια νικοτίνης και

• πλήθος πρώτων υλών για την παρασκευή λαθραίων τσιγάρων (κόλλες, φιλτράκια, φύλλα χαρτιού, χαρτί περιτυλίγματος, ζελατίνες συσκευασίας, ένσημες ταινίες).

Επίσης κατασχέθηκαν:

• 9 συρόμενα φορτηγά οχήματα,

• 5 ημιφορτηγά τύπου VAN,

• 2 Ι.Χ.Ε. οχήματα,

• 7 παλετοφόρα μηχανήματα,

• 1 κλάρκ και 2 καρότσες,

• 1 καταγραφικό μηχάνημα και

• 2 συσκευές εντοπισμού GPS.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.235 ευρώ.

Τα κατασχεμένα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, που σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο