Τελευταία Νέα

Default Placeholder

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε από τι; 14:00 ως τις 21:00 στο Σπίτι της Κύπρου, στην Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, η «2η Έκθεση Βιβλίων, E-Book και Audiobook των Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με συνοπτική παρουσίαση των έργων τους».
Παρουσιάστηκαν 28 συγγραφείς του ΣΠΕΚ από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια και 64 έργα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.
Πρόκειται για έντυπες εκδόσεις ποίησης, πεζογραφίας -μυθιστορήματα, διηγήματα, αφηγήματα-, δοκιμίων, χρονογραφημάτων, θεάτρου, οδοιπορικών, ιστορικών μελετών, παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, αλλά και αντίστοιχης θεματολογίας υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές εκδόσεις, eBook και Audiobook, οι οποίες προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου www.cultural-association.org.
Παράλληλα, νέες και νέοι από την «Πτέρυγα Νέοι ΣΠΕΚ» απήγγειλαν έργα τους, με τα οποία συμμετέχουν στις ανθολογίες του ΣΠΕΚ, για τον Γιάννη Ρίτσο, την Κική Δημουλά και τον Τάσο Λειβαδίτη.
Εν συνεχεία ο οικονομολόγος Ιωάννης Ρουκάς στο τραγούδι, η μουσικός Δήμητρα Ντουρουντά στο πιάνο και ο μουσικός Θεόδωρος Χοχτούλας στην κιθάρα χάρισαν ένα συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα μελοποιημένης ποίησης για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Ελένη Χρονά. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου κυρία Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ και Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης ευχαρίστησαν τον οικοδεσπότη της βραδιάς, εκπρόσωπο του Σπιτιού της Κύπρου, Λειτουργό κ. Τάκη Βοΐλα και τη Λειτουργό κυρία Άντρη Χρυσάνθου.
Τις ευχαριστίες τους απηύθυναν στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκο Κενεβέζο και στον Πρόεδρο της ΟΚΟΕ Γεώργιο Συλλούρη για την αμέριστη στήριξη.Πλήθος επιστημόνων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

One thought on “Η 2η Έκθεση Βιβλίων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας – Κύπρου

  1. Ο/Η Ερατώ λέει:

    Θερμά συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο