Τελευταία Νέα

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία, «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» αναλήφθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς με πολλές δράσεις από Τετάρτη 18 ως Κυριακή 22 Μαΐου σε Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Άμφισσα και Καρπενήσι. Με προσωπική του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών που θα ενθαρρύνουν τα άτομα με αναπηρία να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Η συζήτηση της Πέμπτης 19 Μαΐου έχει σημαντικούς ομιλητές και φαίνεται ενδιαφέρουσα. Δείτε την ανάρτηση του Φάνη Σπανού:

 

“Θέλουμε τη συμμετοχή σας, για να ενθαρρύνουμε κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες να ανοιχθεί στην κοινωνία, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή! Αλλά και για να μιλήσουμε ανοιχτά για τα προβλήματα και τις κατάλληλες πολιτικές για την αντιμετώπισή τους. Και φυσικά να παράσχουμε χρήσιμες πληροφορίες καθημερινότητας για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους. Αυτοί είναι οι στόχοι της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία, «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».
Στο πλαίσιο αυτής, συζητούμε την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Domna Michailidou , τον Ευρωβουλευτή Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τον Πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ Ioannis Vardakastanis για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κάθε έκφανση της ζωής.
Συμμετέχουν ακόμη και μιλούν, πρόεδροι και εκπρόσωποι Εθνικών Ομοσπονδιών ΑμεΑ, οι Κορίνα Θεοδωρακάκη (ΕΟ Κινητικά Αναπήρων), Markostamos Panagiotis (ΕΟ Τυφλών), Ιωάννης Μοσχολιός (ΕΟ Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ), Κική Παπαρούνα (ΕΟ ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη) και Κωνσταντίνος Σίμψης (ΕΟ Κωφών).
Αλλά και δύο ιστορίες που εμπνέουν.
Ο Γιώργος Γλωσσιώτης, πατέρας του μικρού και αγαπημένου όλων μας Παναγιώτη – Ραφαήλ Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία.
Και ο Panayiotis Spinner G. Grigoriou, ένας απίθανος τύπος που, σε πείσμα της σωματικής του αντιξοότητας, διακρίνεται όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά και στα πρωταθλήματα αγώνων drifting με αυτοκίνητα, απέναντι σε αρτιμελείς αθλητές!
Η εκδήλωση θα κλείσει με μια χορευτική παράσταση από τη μικτή συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού Dagipoli Dance CO από τον Γιώργος Χρηστάκης.
Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.
Σας περιμένουμε την Πέμπτη, αλλά και σε όλες τις δράσεις μας, από Τετάρτη 18 ως Κυριακή 22 Μαΐου σε Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Άμφισσα, Καρπενήσι!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο