Τελευταία Νέα

Συγκέντρωση διοργανώνει η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ το Σάββατο στη Θήβα. στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ:

ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ – Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα. Δυο χρόνια πανδημίας, με την υγεία του λαού να μετριέται μόνιμα ως περιττό κόστος. 

Όπως και πανελλαδικά, τόσο το Νοσοκομείο Θήβας όσο και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας της περιοχής βρίσκονται με λιγότερο προσωπικό απ’ ότι δύο χρόνια πριν. Το υπάρχον προσωπικό κάνει ότι μπορεί, εξουθενωμένο και ψυχικά εξαντλημένο από τον όλο και μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, από τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, από τους ασθενείς με τα υπόλοιπα χρόνια νοσήματα υγείας που χρειάζονται περίθαλψη. Και όσο για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, έχει εδώ και καιρό αποθεωθεί η λογική της ατομικής ευθύνης.

  Αντί να προχωρήσει στην κάλυψη των τεράστιων κενών, η κυβέρνηση επιμένει να απασχολεί έως και το 35% με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μάλιστα σχεδιάζει να αναθέσει μια σειρά από τμήματα και υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβους (όπως καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη).

Την ίδια στιγμή, προετοιμάζεται η προώθηση του «νέου ΕΣΥ», δηλαδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων και δομών υγείας και η ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας. Με βάση και τα σχετικά δημοσιεύματα, στην πρώτη σειρά των «προς συγχώνευση» Νοσοκομείων είναι και το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας. 

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας ακάθεκτη το έργο των προκατόχων της, δηλαδή την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δομών υγείας ακόμη και μέσα στην πανδημία, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι μέλλει γενέσθαι αμέσως μετά το τέλος της (πανδημίας).

 

Ζούμε καθημερινά στο πετσί μας τι σημαίνει η πολιτική του κόστους – οφέλους και της εμπορευματοποίησης για τις ανάγκες μας.

Βιώνουμε μέρα με τη μέρα το τεράστιο κύμα ακρίβειας, τις εξωφρενικές αυξήσεις του ρεύματος στα πλαίσια της «απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας». 

Λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, χίλιες διακόσιες οικογένειες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σχεδιάζεται να πεταχτούν στο δρόμο για να λυθούν τα χέρια του νέου «επενδυτή», για να μην έχει το «βάρος» τους.  Δεν ανεχόμαστε να τους αφήνουμε να παίζουν με τις ζωές και την υγεία μας!!! Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!

 

Βγαίνουμε μπροστά για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για την υπεράσπιση της υγείας και την προστασία του εισοδήματός μας! 

Καλούμε σε συντονισμό κάθε σωματείο, κάθε σύλλογο επαγγελματιών, κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από την πολιτική που μετράει την υγεία και τις ζωές μας ως περιττό κόστος. 

 

Διεκδικούμε: 

  • Καμία σκέψη για συγχώνευση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας. Εδώ και τώρα κάλυψη όλων των κενών του με μόνιμο προσωπικό.
  • Καμία σκέψη για εργολάβους στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας και απολύσεις συμβασιούχων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – ανάκληση των αναστολών εργασίας. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Δημιουργία και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό Τμήματος Αιμοδοσίας στο Γ.Ν.Θήβας.
  • Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου & Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων & ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.
  • Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
  • Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας.
  • Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό της μοναδικής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νομού στο Γ.Ν. Λιβαδειάς.
  • Επείγουσα ενίσχυση του ΕΚΑΒ, με δημιουργία επιπλέον σταθμού, λειτουργία επιπλέον ασθενοφόρων και επάνδρωσή τους με μόνιμο προσωπικό για την 24ωρη κάλυψη της περιοχής μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των αγροτών της χώρας και της περιοχής μας! Καλούμε σε συγκέντρωση σωματείων και φορέων για τα δίκαια αιτήματά μας το Σάββατο 19 Μάρτη και ώρα 11:00 στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο