Τελευταία Νέα

Στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνει το έργο: «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών», προϋπολογισμού 210.000.000 €. Ο διεθνής διαγωνισμός του έργου δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στις 13 Ιανουαρίου 2022 και η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 4 εταιρείες και κοινοπραξίες και αρχικός μειοδότης αναδείχθηκε η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ» με ποσοστό έκπτωσης 7,61%. Στα επόμενα στάδια θα ελεγχθούν οι προσφορές των συμμετεχόντων, ώστε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με την κήρυξη αναδόχου. Επισημαίνεται, ότι το έργο εντάχθηκε αρχικώς στο ΠΔΕ – Εθνικό Σκέλος/2017ΣΕ07100021, με επόμενο βήμα να μεταφερθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027 απ’ όπου και θα λάβει χρηματοδότηση. Έχει συνολικό προϋπολογισμό (κύριο έργο και προαίρεση) 210.000.000 € και περιλαμβάνει τα οδικά τμήματα:

  1. Από την Υψηλή Γέφυρα μέχρι τη Νέα Λάμψακο μήκους 4 χλμ. περίπου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Α/Κ Αγίου Στεφάνου. Προβλέπεται επίσης:
  • Η κατασκευή γέφυρας τύπου “fly-over” μήκους 250μ. περίπου.
  • Διαδρομές διοχέτευσης της κυκλοφορίας προς το τοπικό οδικό δίκτυο της Χαλκίδας και το παραλιακό μέτωπο για την εξυπηρέτηση των προβλεπόμενων λειτουργιών υδατοδρομίου, ελλιμενισμού σκαφών, κλπ.
  1. Κύριος άξονας, από τη Νέα Λάμψακο, ως την αρχή της παράκαμψης Ψαχνών, συνολικού μήκους 16,5 χλμ. Περιλαμβάνει την παράκαμψη της πόλης της Χαλκίδας και της Νέας Αρτάκης.
  2. Παράκαμψη Ψαχνών. Η αρτηρία, μήκους περίπου 4,6 χλμ. είναι υπεραστική και με πρόβλεψη παράπλευρου οδικού δικτύου και ισόπεδων κόμβων. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η γεφύρωση του Μεσσάπιου.
  3. Σύνδεση Βόρειας – Νότιας Εύβοιας. Αυτό το τμήμα συνδέει τον Α/Κ Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια. Η αρτηρία, μήκους περίπου 2,4km είναι υπεραστική και με πρόβλεψη παράπλευρου οδικού δικτύου και ισόπεδων κόμβων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο