Τελευταία Νέα

Υψηλή τιμή στόχο στα 24 ευρώ διατηρεί νέα έκθεση της Edison για τη μετοχή της Mytilineos, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει διασφαλίσει ισχυρές χρηματοροές για τα επόμενα έτη προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις στην κατεύθυνση της Ενεργειακής Μετάβασης, η οποία στη συνέχεια αναμένεται να επιφέρει μεγάλη ανάπτυξη στα μεγέθη της.

Η έκθεση συνοδεύεται από ισχυρό “buy”, με το ανοδικό περιθώριο να βρίσκεται κοντά στο 55%.

Πέραν της πρόβλεψης για την αναμενόμενη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας το τελευταίο τετράμηνο του 2021 και τον διπλασιασμό της το 2022, σε σχέση με το 2020, ο αναλυτής της Edison εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της Mytilineos, την επόμενη δεκαετία, με άξονα την “Πράσινη Ανάπτυξη”.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Mytilineos, λόγω της ισχυρής οικονομικής της θέσης, στοχεύει στη μεγαλύτερη μείωση εκπομπών ρύπων από οποιονδήποτε άλλο παραγωγό αλουμινίου παγκοσμίως. Αυτή η μείωση εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί τόσο μέσω της αύξησης του ανακυκλωμένου αλουμινίου αλλά κυρίως από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, προερχόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για την παραγωγή του αλουμινίου.

Επομένως, η Edison υποστηρίζει πως ολόκληρη η παραγωγή αλουμινίου της Mytilineos, από το 2025, θα πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στη λίστα των επιλεγμένων εκείνων εταιρειών οι οποίες, για την S&P Global Platts (Standard and Poor’s), θεωρούνται ως εταιρείες “χαμηλών εκπομπών άνθρακα” και άρα θα μπορέσουν να καρπωθούν αρκετά υψηλότερες τιμές αλουμινίου.

Τέλος, ο αναλυτής τονίζει ότι η χρηματοδοτική επάρκεια της Mytilineos, λόγω των ενισχυμένων λειτουργικών ταμειακών ροών των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες γραμμές δανεισμού, δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στην εταιρεία να μπορεί να ελέγχει το ρυθμό υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων, με την προτεραιότητα αυτή την περίοδο να βρίσκεται στο κομμάτι των ταχέως αναπτυσσόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενισχυτικά σε αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει το γεγονός ότι η εταιρεία διατηρεί το πλεονέκτημα ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα έργα ΑΠΕ στο χαρτοφυλάκιο του Τομέα RSD και τα κεφάλαια από αυτές τις πωλήσεις να επανεπενδυθούν στο portfolio ΑΠΕ της εταιρείας.

Ως εκ τούτου, η ανάλυση της Edison καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, η “Πράσινη Μετάβαση” της Mytilineos είναι πλήρως χρηματοδοτημένη και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο