Τελευταία Νέα

Το Ράλλυ Aκρόπολις, το «Ράλλυ των Θεών» όπως το έχουν αποκαλέσει, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1951, ενώ 22 χρόνια μετά συμπεριελήφθη στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Ο τελευταίος αγώνας στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε διεξαχθεί το 2013 και είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 150 χώρες. Η διοργάνωση επανέρχεται φέτος και θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας και με ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Στη φετινή του μορφή ο αγώνας έχει ειδικές διαδρομές συνολικού μήκος 292,16 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Μία από τις πιο απαιτητικές είναι η Ειδική της Θήβας (Ε.Δ. 5 Θήβα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου – Μήκος: 23,27 χλμ. / Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 12:44 / Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 15:47)

Η συγκεκριμένη ειδική διαδρομή θυμίζει λαβύρινθο, καθώς μέσα στα 23 χιλιόμετρα οι αγωνιζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν 62 διασταυρώσεις. Η διαδρομή απλώνεται μέσα σε πυκνό πευκοδάσος, με πολύ μπόσικο χώμα που γρήγορα θα σκαφτεί και θα γεμίσει ροδιές. Το Πεδίο Βολής στο 14ο χλμ. της συγκεκριμένης Ειδικής είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε οι θεατές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για περισσότερο από ένα λεπτό όλα τα περάσματα των αυτοκινήτων.

Το σήμα εκκίνησης για το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δίνεται την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30 κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά την εκκίνηση, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, για μια ειδική μήκους περίπου 1 χλμ., την «COSMOTE 5G Athens Stage». Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα, θα ακολουθήσουν 14 Ειδικές διαδρομές, οι οποίες θα διεξαχθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο