Τελευταία Νέα

Στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, στo πλαίσιo της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Στην ανακοίνωση του ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εμμένουμε με αποφασιστικότητα στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και σε όσους  τις εφαρμόζουν, διαχρονικά. Διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – όχι στις απολύσεις , όχι στις αναστολές εργασίας.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση του Ν. 4808/21 με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις.
  • Κατάργηση  των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στην μισθολογική εξέλιξη.
  • Καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεύρυνση των ειδικοτήτων των εργαζομένων που το δικαιούνται.
  • Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.
  • Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. – Μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης στις 37 ώρες με στόχο την σταδιακή θεσμοθέτηση του 35ωρου».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Δ.Ε.Θ. 2021

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο