Τελευταία Νέα

Στην επαναφορά περιορισμών προχωρά το Ισραήλ μετά την ευρεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα,που συνοδεύτηκε από αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει την είσοδο σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τις συναγωγές μόνον σε όσους έχουν ανοσία στον κορωνοϊό (εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες) ή διαγνώστηκαν πρόσφατα αρνητικοί.

Το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στη χαλάρωση των περισσότερων μέτρων, μετά και την ταχύτατη εμβολιαστική εκστρατεία, με αποτέλεσμα τη μείωση των μολύνσεων και των θανάτων.

Η χαλάρωση των περιορισμών συμπεριλάμβανε την άρση του προγράμματος του «πράσινου πάσου», που επέτρεπε μονάχα σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε κάποιους δημόσιους χώρους.

Όμως, ορισμένα μέτρα έχουν ήδη επανέλθει, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, έχουν γίνει πιο αυστηροί οι όροι εισόδου των ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Το «πράσινο πάσο» επανέρχεται στις 29 Ιουλίου

Σε μια περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε πως το πρόγραμμα «πράσινο πάσο» θα επανέλθει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου, εν αναμονή της κυβερνητικής έγκρισής του.

«Το πράσινο πάσο» θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και αίθουσες συνεστιάσεων, συνέδρια, τουριστικά αξιοθέατα και χώρους λατρείας», επισημαίνει το γραφείο του Μπένετ, σε μια ανακοίνωση, έπειτα από μια συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου του κορωνοϊού», που είναι επιφορτισμένο με τη μάχη κατά της covid-19.

Η είσοδος σε εκδηλώσεις με πάνω από 100 συμμετέχοντες θα επιτρέπεται μονάχα για «τους εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ, οι οποίοι είναι 12 ετών και άνω».

Πηγή: protothema.gr

One thought on “Κορωνοϊός: Το Ισραήλ επαναφέρει τους περιορισμούς

  1. Ο/Η Gell λέει:

    Ήτανε το τείχος ανοσίας πάλι…..
    Αυτούς δεν μας λέγανε ότι έγιναν ελεύθεροι πρώτοι και εμβολίασαν πολύ λαό?…
    Οι δικοί μας ακόμα μας μιλάνε για τείχος ανοσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο