Τελευταία Νέα

Πρόταση ύψους 9.850.682 ευρώ για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της Φθιωτικής Αναπτυξιακής, στην σχετική πρόσκληση του Υπουργείο Τουρισμού του Προγράμματος «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την σχετική πρόταση προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση νέου σύγχρονου 4-θέσιου αναβατήρα στην θέση του «Άνεμου 1». Ο αναβατήρας θα είναι οριζόντιου μήκους 859μ., κεκλιμένου μήκους 890μ., υψομετρικής διαφοράς 184μ., δυναμικότητας 58 τετραθέσιων καρεκλών και μεταφορικής ικανότητας 1.200 ατόμων την ώρα.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση Mountain coaster με χρήση του αναβατήρα «Θησέα», και δυναμικότητας 32 βαγονιών. Το ορεινό «τρενάκι» είναι μια υποδομή που επιτρέπει την χρήση των αναβατήρων και εκτός χειμερινής σαιζόν μετατρέποντας το Χιονοδρομικό Κέντρο σε θεματικό πάρκο και το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την πρόταση στην περιοχή του «Θησέα» σχεδιάζεται μια διαδρομή κατάβασης για τρενάκι με ιδανικό σχεδιασμό και ιδιαίτερα στοιχεία οδήγησης.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση νέας Πίστας Χιονοδρομίας τύπου Dry Slope, στο πλατό του «Θησέα», με την δημιουργία πίστας κατάβασης 1.520 τμ., πίστας Tubby Evolution μήκους 40μ., δύο εξεδρών εκκίνησης, καθώς και των απαραίτητων εξαρτημάτων πέδησης. Η εγκατάσταση αυτή δίνει τη δυνατότητα για σκι όλο το χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα εξάσκησης για αρχάριους και μικρά παιδιά.
  • Προμήθεια δύο νέων χιονοστρωτήρων, οι οποίοι συνδυάζουν τεχνολογική καινοτομία και κυρίως ανταποκρίνονται στα πιο αυστηρά στάνταρ εκπομπών καυσαερίων, που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνεται ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), ως διαχειρίστρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, κατέθεσε αντίστοιχη πρόταση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σκοπός είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο