Τελευταία Νέα

ΜΟΛΙΣ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΚΥΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ: Αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες οι εσωτερικοί χώροι cafe, bar, εστιατορίων, κυλικείων και χώρων δεξιώσεων. Με μεικτή λειτουργία οι εξωτερικοί χώροι χωρίς την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ. Αντιθέτως μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι των κέντρων διασκέδασης.
Στο 85% της ωφέλιμης επιφάνειας η μέγιστη αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων για τα καταστήματα εστίασης με τις ίδιες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων που ισχύουν και για τους εξωτερικούς χώρους και δυνατότητα χρήσης του μπαρ.
Διαβάστε τις παραγράφους της ΚΥΑ 44779 πατώντας ΕΔΩ: https://files.fm/u/ptwehhsrr#/view/6dz2wxpm6
Παρότι δεν προσδιορίζεται στην ΚΥΑ, με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε για τα παρακάτω:
– Ό,τι είναι στεγασμένο θεωρείται εσωτερικός χώρος αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή για νοσήσαντες.
– Τα καταστήματα εστίασης εντός των εμπορικών κέντρων θεωρούνται κλειστοί χώροι, άρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους.
– Για τα roof garden ακολουθoύνται οι κανόνες που ισχύουν στα ξενοδοχεία, ενώ στις ταράτσες η μάσκα είναι υποχρεωτική στο ανέβασμα και το κατέβασμα των ορόφων.
Επίσης:
Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα επιτρέπεται να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους του καταστήματος για να πληρώσουν, να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή POS, να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα ή να παραγγείλουν take away. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φορούν μάσκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο