Τελευταία Νέα

Μετά την εκπαιδευτικό στη Μυτιλήνη, άλλη μία καθηγήτρια φαίνεται πως είναι αρνήτρια μάσκας, αυτή τη φορά στο Γυμνάσιο της Ιτέας, όπου εντοπίστηκαν πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού.

“Μια φορά φορούσε, μια δεν φορούσε” μάσκα δήλωσε στο Mega ένας μαθητής. “Δεν φορούσε μάσκα, είχε θέμα με τον λαιμό έλεγε. Είχε θέμα με τον λαιμό για τις φωνητικές της χορδές. Θεωρήσαμε ότι ίσως είχε χαρτί γιατρού. Επίσης έβηχε, έλεγε ότι ήταν από το τσιγάρο” πρόσθεσε η μητέρα μια μαθήτριας.

Μόλις διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό η εν λόγω εκπαιδευτικός, ολόκληρος ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και διαπιστώθηκε εκ των υστέρων πως η διασπορά στην μαθητική κοινότητα ήταν μεγάλη.

“Τουλάχιστον τα μισά παιδιά απ’ το Γυμνάσιο στα τρία τμήματα νοσούν. Επειδή είναι συγκρότημα και στεγάζεται και το Λύκειο, νοσούν και μαθητές του Λυκείου και ο λυκειάρχης. Και ο γυμνασιάρχης είναι στο νοσοκομείο. Κι άλλοι 3-4 καθηγητές. Άμα βάλεις και τις οικογένειες μπορεί να είναι και παραπάνω. Δεν ξέρω. 40-50 κρούσματα είναι σίγουρα” δήλωσε στο ίδιο μέσο ο πατέρας ενός παιδιού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εκπαιδευτικός έμπαινε στην τάξη χωρίς μάσκα, κάτι για το οποίο αρκετοί γονείς εξέφρασαν παράπονα στον γυμνασιάρχη. “Είχα μιλήσει και με τον γυμνασιάρχη και μου είπε “εγώ της φώναζα να φοράει μάσκα. Όταν ερχόταν στο γραφείο φορούσε μάσκα. Τώρα από εκεί και πέρα… μου είπε” πρόσθεσε ο ίδιος γονιός.

Αρνήτρια μάσκας και μία παιδίατρος

Όπως καταγγέλλουν γονείς, δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη δασκάλα που δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας αλλά και μια παιδίατρος.

“Έχουμε και μια παιδίατρο η οποία κι αυτή είχε κρούσμα και ήταν αρνητική κατά της μάσκας. Στις 25 Φεβρουαρίου ήρθαν και πήραν το παιδί της παιδιάτρου. Πρώτη γυμνασίου το παιδί γιατί διαγνώστηκαν με κρούσμα. Επομένως δεν ήταν μόνο η καθηγήτρια. Ήταν τα 2-3 άτομα που ήταν κατά της μάσκας. Απαγορευτικό, πόσο μάλλον η ίδια η παιδίατρος” σημειώνει μία μητέρα.

Η μεγάλη διασπορά φαίνεται πως προκάλεσε και την παρέμβαση εισαγγελέα ωστόσο, στη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία.

“Αυτή τη στιγμή, καταγγελία σε εμένα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε έχει φτάσει κάτι στα αυτιά μου. Εάν υπάρχει έγγραφη καταγγελία, φυσικά και θα κάνω ένορκη διοικητική εξέταση, και προκαταρκτική, και τελική” δήλωσε η Εύη Λαμπίδη, προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.

Σαρώνει ο κορωνοϊός στους Δελφούς

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα στον δήμο Δελφών με τη διασπορά μέσα στα σπίτια να είναι μεγάλη.

“Τώρα έχει σταματήσει η διασπορά στον μαθητικό πληθυσμό, αλλά δυστυχώς μπήκε μέσα στα σπίτια, με αποτέλεσμα να έχουμε διασπορά σε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, για αυτό και έχουμε και αρκετούς νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία” εξήγησε η Δήμητρα Καραθανασοπούλου, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας της Ιτέας.

“Είμαστε όλη η οικογένεια άρρωστη. Στις 7 ημέρες που είμαστε καραντίνα, εκδηλώσαμε συμπτώματα κι είμαστε από προχτές πάλι οι υπόλοιποι της οικογένειας άρρωστοι” λέει κάτοικος της περιοχής.

Στο βαθύ κόκκινο πέρασε ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας, ενώ ήδη μετρά δύο νεκρούς από αυτή την τεράστια διασπορά.

Πηγή: thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο