Τελευταία Νέα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας διοργανώνει τη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου “37 οχυρώσεις της Βοιωτίας – αρχαίες, μεσαιωνικές, νεότερες” την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, στις 7 μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Dr Αλεξάνδρα Χαραμή, Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και ο Λεωνίδας Διαμαντής, Δ/ντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν οι συγγραφείς του, Γιάννης Ηλίας, Σοφία Κ. Μπαδήλα και Πέτρος Σαμούχος.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης https://www.facebook.com/levadia.library/

Το βιβλίο περιλαμβάνει τριάντα τρεις οχυρώσεις, που είτε κατασκευάστηκαν κατά τον Μεσαίωνα είτε προϋπήρχαν και χρησιμοποιήθηκαν με ή χωρίς προσθήκες αυτήν την ιστορική περίοδο, τρεις αξιόλογες αρχαίες οχυρώσεις (δύο
πύργους και μια φρυκτωρία), καθώς και μια νεότερη. Το κείμενο εμπλουτίζεται με τριάντα επτά πίνακες, είκοσι φύλλα εργασίας, βίντεο, φωτογραφίες, χάρτες, μονοπάτια και αποκρύψεις στο πεδίο.

Η έκδοση είναι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας με την υποστήριξη της Εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος και του συλλόγου Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο