Τελευταία Νέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Η Λιβαδειά είναι η καρδιά του ρουμελιώτικου Πάσχα και η Κρύα η καρδιά της Λιβαδειάς. Εκεί γίνονται άλλωστε οι κεντρικές εκδηλώσεις του οικείου Δήμου, με τους οβελίες στη σειρά, το άφθονο κρασί  και τα συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής να ευφραίνουν κατοίκους και επισκέπτες.

Στον  πεζόδρομο της οδού Τροφωνίου η αδιόρατη σκιά του ιεροφάντη σφραγίζει τον χώρο  με την πιο απλή και δυσεύρετη μαγεία, την ομορφιά. Η αρμονία του πράσινου με το γαλανό μαγνητίζουν το βλέμμα, η αλληλουχία του ίσκιου με το φως, η θεία διευθέτηση του τοπίου  με τρόπο που τίποτα να μην λείπει, τίποτα να μην περισσεύει. Κι ο νους να μη  χωράει την αιώνια νίκη της ομορφιάς πάνω στον χρόνο και στα έργα των ανθρώπων.

ΕΡΚΥΝΑ ΚΑΦΕ

Η ΕΡΚΥΝΑ είναι ένα all time classic καφέ σε ένα παραδοσιακό κτήριο του 19ου αιώνα. Όπως πίνεις τον καφέ σου, έχεις την αίσθηση ότι αν απλώσεις τα χέρια σου θα νιώσεις το νερό της Ερκυνας να ξεγλιστράει από τα δάχτυλά σου. Η χαλαρή ατμόσφαιρα, ο cosy χώρος και η ποικιλία των επιλογών βρίσκονται σε ευθεία αντιστοιχία με την υψηλή ποιότητα και την εξυπηρέτηση  – όλα είναι άψογα και άνετα. Η μουσική επιλεγμένη, ο κόσμος προχωρημένος και η προνομιακή θέση επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της εισόδου στην Κρύα καθώς απολαμβάνετε τον  καφέ σας, το ποτό, τα εκλεκτά γλυκά και πάντα  το κελάρυσμα της Ερκυνας. Και της συντροφιάς σας ασφαλώς.

https://www.facebook.com/pages/Erkynas-Cafe

Τηλ. 2261 080981

 

 

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Θα πείτε, και τα παιδιά; Στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Κρύας υπάρχει πρόβλεψη και γι’ αυτό. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρείτε πολλά και ασφαλή παιχνίδια για παιδιά αλλά και για μεγαλύτερους που δεν σκότωσαν μέσα τους τη δημιουργικότητά τους. Η εξυπηρέτηση ταυτίζεται εδώ με την πιο παραδοσιακή μορφή της ελληνικής φιλοξενίας, ενώ οι επιλογές καλύπτουν και το πλέον απαιτητικό μικρό αστέρι της ζωής σας. Εννοείται ότι θα αστράψουν τα φλας για να απαθανατίσετε τις μοναδικές στιγμές με το πλατύ γέλιο του παιδιού που συναντά τον δικό του παράδεισο.

 

 

 

 

ΠΑΝΘΕΟΝ

Πάνω από  το  τραγούδι του καταρράκτη,  όπως το ποτάμι ξετυλίγει  τη γοητεία του,  στέκεται το ΠΑΝΘΕΟΝ. Σκαρφαλωμένο αμφιθεατρικά στα πρανή της ομορφότερης στιγμής της Ερκυνας, εποπτεύει την ομορφιά της Κρύας αδιαίρετης. Δημιουργημένο με εξαιρετικό γούστο, με λειτουργικά τοποθετημένα τραπεζάκια σε πολλά επίπεδα, μπορεί από το πρωί έως αργά το βράδυ να σας φιλοξενήσει προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για τις πιο όμορφες αναμνήσεις σας. Υψηλής ποιότητας καφές στο θρόισμα του πλάτανου, ολόφρεσκα και πρωτότυπα γλυκά στο γουργούρισμα της Ερκυνας, ένα παγωτό με ανεπανάληπτη θέα και εκλεκτά ποτά κάτω από τους ήχους επιλεγμένης μουσικής κάνουν όλες τις ώρες καλύτερες. Η ποιότητα και η εξυπηρέτηση αποτελούν το συνεκτικό εκείνο υλικό που αξιοποιεί τα φυσικά χαρίσματα του χώρου και κάνουν το ΠΑΝΘΕΟΝ μια κορυφαία εμπειρία, μια αριστοτεχνική περίληψη της Κρύας, αλησμόνητη στη μορφή αλλά και στο περιεχόμενο.

https://www.facebook.com/pantheonlivadia

Τηλ. 2261 087014

ΞΕΝΙΑ

Ο εξώστης που ενώνει το αιώνιο με το εφήμερο ανήκει ασφαλώς στο ΞΕΝΙΑ. Όταν περάσεις το κομψό γεφυράκι, έχεις αφήσει πίσω σου τη Λήθη και ανοίγεσαι πια στην επικράτεια της Μνημοσύνης. Ενσωματωμένο στην πέτρα και στον χρόνο, το εμβληματικό καφέ με το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και τη μακρά ιστορία προσφέρει υψηλής ποιότητας ροφήματα και ποτά, ποικιλία γλυκών και παγωτών σε έναν απαράμιλλου φυσικού κάλλους χώρο, που είναι το τέλος ή η αρχή της Κρύας…  γιατί είναι θέμα προοπτικής. Ο εχέμυθος βράχος και η λαλέουσα πηγή, η απλωσιά της Ερκυνας λίγο πριν οι άνθρωποι τη στενέψουν, συναρπάζουν τα μάτια και την ψυχή όσων επιλέγουν να γίνουν μέρος αυτού του εμπνευσμένου ζωντανού πίνακα, για όσο κρατάει ένας καφές.

Τηλ: 2261 021976

https://www.facebook.com/XENIAcafe/

 

ΤΑΞΙΜΙ

Και αν πεινάσατε, η πλακόστρωτη διαδρομή σας ανεβάζει στα ψηλά της γευστικής απόλαυσης, στο ΤΑΞΙΜΙ. Αριστα υλικά και άρτια τεχνογνωσία συνθέτουν συνταγές που αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Η φήμη της Λιβαδειάς στα ψητά βρίσκει στο ΤΑΞΙΜΙ την πλήρη της επιβεβαίωση, αλλά και τα υπόλοιπα φαγητά και ορεκτικά είναι ένας ύμνος στη γαστρονομία. Ευγενικό προσωπικό, χαμογελαστά πρόσωπα και προσιτές τιμές. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Α, και η θέα ανεπανάληπτη.  Το μπαλκόνι σαν να κρέμεται πάνω από τους καταρράκτες και σαν να συνομιλεί με τα ήσυχα πλατάνια,  καθώς η Ερκυνα συνεχίζει τον προαιώνιο δρόμο της.

Τηλ. 2261 081871

https://www.facebook.com/Taximi1998

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο