Τελευταία Νέα

Παρατείνεται εκ νέου, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Θηβαίων, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και το επίδομα στέγασης -η οποία είχε παραταθεί μέχρι 31/3/2020, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού  COVID – 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του- μέχρι 30 Απριλίου 2020.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι: α) Σε περίπτωση που υποβληθεί εντός του Απριλίου αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά. β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεών τους για ένα μήνα.

Επομένως, η ανάγκη προσέλευσης των ωφελουμένων στην Κοινωνική Υπηρεσία και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων περιορίζεται στις περιπτώσεις υποβολής νέας αίτησης (και όχι επανυποβολής μετά την πάροδο του εξαμήνου), όταν δεν είναι δυνατή η υποβολή της με κωδικούς Taxis.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:

  • στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων με παράτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, τηλέφωνα: 22620-28570, 22620-28591, email: kentrokoinotitas@thiva.gr  / kem@thiva.gr
  • στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Θηβαίων: 2262350603 & 604, gbaroni@thiva.gr sirouz@thiva.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο