Τελευταία Νέα

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 11, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να διαμορφώνεται πλέον σε 84.

Από τους 84 ασθενείς οι 81 είναι Έλληνες και οι 3 ξένοι. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρα οι 56 από τους ασθενείς ανήκουν στο γκρουπ που ταξίδεψε στους Άγιους Τόπους και σε επαφές τους 47 συμμετείχαν στο ταξίδι και το μετέδωσαν σε 9 επαφές τους), ενώ για 4 ασθενείς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί πώς κόλλησαν τον ιό.

Από το σύνολο των ασθενών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο 27 άτομα ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 66χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ιδιαίτερα κρίσιμοι οι επόμενοι δυο μήνες

Κατά την επίσημη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο αρμόδιος υπουργός Β. Κικίλιας ανέφερε πως οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, ενώ υπογράμμισε πως είναι υποχρέωση όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, προχώρησε σε συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και σε όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν σπίτια τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπερνάει τις 112.000 σε 109 χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

Τα προληπτικά ειδικά μέτρα για την προστασία κυρίως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με διαβήτη, με αναπνευστικά προβλήματα κ.ά) αφορούν στην αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες, στην αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες, όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες και στη διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες. Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο