Τελευταία Νέα

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού και τον περιορισμό της διάδοσής του πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φ. Παπαθωμά, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ν. Κοτσικώνας, Δ. Καραμάνης και ο Κ. Καπλάνης.  Επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, ιατρός Ιωάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων Αλέξανδρος Μητάς, ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Ζιώγας, οι Δ/ντες της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας  Μιχάλης Γιαννιός και Αλέξανδρος Καρκάνας και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς Μαρία Τρομπούκη.  Στη σύσκεψη δεν προσήλθε ο Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς Αθανάσιος Τσαντήλας επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον συντονισμό των δράσεων των φορέων ως προς τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πιθανότητας εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή. Αναφορά έγινε και στην παρουσία χορωδίας της πόλης και συνδημοτών σε εκδήλωση στο εξωτερικό, για την οποία σημείωσαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, καθώς σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ., η Κωνσταντινούπολη δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πόλεων με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Αλλωστε η επικεφαλής της ομάδας και μέλη της χορωδίας ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Λεβαδέων ότι όλοι υποβλήθηκαν σε διασυνοριακό έλεγχο με θερμική κάμερα, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα της νόσου και ότι δεν έχει νοσήσει κανείς από τους συμμετέχοντες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράμμισε ότι ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και μέλος της ομάδας δράσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και ως εκ τούτου θα αποτελεί σύνδεσμο με τους τοπικούς φορείς για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων τους.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των φορέων συνέστησαν ψυχραιμία και ταυτόχρονα επαγρύπνηση, καθώς το πρόβλημα της νόσου είναι η διασπορά της. Επομένως, η διαδικασία αντιμετώπισης της νόσου ενέχει ατομική και κοινωνική ευθύνη.  Γι’ αυτό, σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτώματος, είναι απαραίτητο ο ασθενής να επικοινωνήσει με το 1135 για οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λεβαδέων προέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των ΚΑΠΗ Λιβαδειάς και Δαύλειας, δεν θα προχωρήσει ωστόσο σε απολύμανση των σχολικών, παρά μόνο σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και κατόπιν σχετικών οδηγιών από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αναβολή εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, αναβάλλονται οι ακόλουθες προγραμματισμένες εκδηλώσεις:

  • Έκθεση για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από 13 – 20 Μαρτίου 2020
  • Το 3ο Παμβοιωτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί 21 και 20 Μαρτίου 2020
  • Εκδήλωση για τη Μικρασιατική καταστροφή που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2020.
  • Η ημερίδα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς για το ασφαλιστικό που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2020.
  • Οι προγραμματισμένοι αθλητικοί αγώνες για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών και
  • Τα ΚΑΠΗ Λιβαδειάς και Δαύλειας θα παραμείνουν κλειστά για τέσσερις εβδομάδες από σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο