Τελευταία Νέα

Κανονικά θα λειτουργήσει το Πάντειο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κρούσμα κορωνοϊού, και έτσι το ίδρυμα θα λειτουργήσει την Παρασκευή κανονικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της πρυτανείας αναφέρει: «Το πανεπιστήμιο από αύριο 6 Μαρτίου λειτουργεί κανονικά. Μετά τον ενδεδειγμένο έλεγχο και τις απόψεις των αρμοδίων αρχών, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για θέματα υγείας».

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι θα παρέμενε κλειστό για δύο ημέρες (6 και 7 Μαρτίου) το Πάντειο για «προληπτικούς λόγους», ύστερα από ύποπτο κρούσμα του ιού.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η απόφαση ελήφθη καθώς εξεταζόταν η περίπτωση κρούσματος. Επρόκειτο για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό.

Η κ. Κριάρη σημείωσε νωρίτερα ότι ναι μεν το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ύποπτο κρούσμα κορωναϊού εξετάζεται και στο Ρέθυμνο και αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την πρυτανεία του πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους επί τριήμερο, μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο