Τελευταία Νέα

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ευβοίας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών 2 εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, στην πόλη της Θήβας, στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του οικισμού.

Όσον αφορά την πρώτη σπείρα, συνελήφθησαν 4 μέλη της, τρεις 15χρονοι κι ένας 16χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη 2, ηλικίας 15 και 14 ετών. Από τη δεύτερη σπείρα συνελήφθη ένας  30χρονος μέλος της, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 3 ακόμη μέλη της, ηλικίας 40, 18 και 16 ετών.

Τα μέλη της πρώτης σπείρας είχαν διαπράξει 1 ληστεία, 8 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων οχημάτων. Τα μέλη της δεύτερης σπείρας είχαν διαπράξει 1 ληστεία και 2 κλοπές, σε βάρος ανυποψίαστων πεζών κινούμενων γυναικών (αρπαγές τσαντών), σε περιοχές της Θήβας.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη των εγκληματικών ομάδων από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης 2 ημεδαπές, ηλικίας 38 και 33 ετών, και ταυτοποιήθηκαν 2 ακόμη, 41 και 31 ετών, συγγενείς των ανήλικων μελών της πρώτης σπείρας, καθώς και 1 άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του  Ανακριτή Θηβών, για ληστεία.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 84 άτομα και 5 οχήματα, προσήχθησαν 31 άτομα και διενεργήθηκαν 11 έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο