Τελευταία Νέα

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια του καταστήματος που λειτουργεί πλέον στη Λιβαδειά ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βοιωτίας. Από τις 7.30  το απόγευμα της Τρίτης 29 Οκτωβρίου πολλοί φίλοι, συμπολίτες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και αρκετοί αιρετοί εκπρόσωποι της βοιωτικής κοινωνίας άρχισαν να συρρέουν στην οδό Θεσσαλονίκης 53, για να παραστούν στον αγιασμό ενός  άνετου και λειτουργικού χώρου που αποτελεί τη νέα γευστική πρόταση στην αγορά της Λιβαδειάς.

Η υποδοχή ήταν θερμή και… νόστιμη. Ενας μπουφές με αγνά προϊόντα του ίδιου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού είχε στηθεί με φροντίδα και νοικοκυροσύνη έξω από το κατάστημα με πλούσια και εκλεκτά εδέσματα, όπως μπορούν να βεβαιώσουν όλοι ανεξαιρέτως οι παριστάμενοι. Μετά τον αγιασμό και τις καθιερωμένες ευχές οι προσκεκλημένοι πέρασαν στον εσωτερικό χώρο, όπου στα καλαίσθητα ράφια υπήρχαν τοποθετημένα τα πλούσια προϊόντα της βοιωτικής γης, τα οποία από σήμερα πια μπορούν να φτάνουν στο πιάτο μας.

Η ικανοποίηση των παρευρισκομένων ήταν έκδηλη και διαγραφόταν ζωηρά στα πρόσωπα κάθε φορά που δοκίμαζαν και ανακάλυπταν σε μια νέα πρόταση τη διαφορά του αυθεντικού από το βιομηχανοποιημένο. Την τιμητική τους, όπως είναι φυσικό, είχαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα με τη γνήσια φέτα και το εξαιρετικό γιαούρτι. Εκτός από αυτά, στα ράφια του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού διακρίναμε ακόμη φορμαέλα, αρβανίτικο σαγανοτύρι, ξηρή μυζήθρα, ανθότυρο, κεφαλοτύρι, ρυζόγαλο, κρέμα, φρέσκο βούτυρο, οψιμοτύρι, προϊόντα Ζέας, τοπικά κρασιά και λουκάνικα, με τις επιλογές να εμπλουτίζονται συνεχώς.

Είναι ένα πρωτοποριακό για τη Βοιωτία εγχείρημα αυτό του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, το οποίο στηρίζεται στην εργασία και τη συνεργασία παραγωγών από πολλές περιοχές του νομού. Το σημαντικό πλεονέκτημα που επιδιώκεται να αναδειχθεί με την ίδρυση του καταστήματος είναι η υψηλή και εγγυημένη ποιότητα των προϊόντων. Γιατί ασφαλώς  όλα εδώ παράγονται αποκλειστικά από ελληνικό φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγουν καθημερινά τα μέλη του Συνεταιρισμού και διατίθενται κατευθείαν από τον παραγωγό στον καταναλωτή με την εγγύηση της αγνής πρώτης ύλης και της υψηλής διατροφικής αξίας χωρίς να παραμελείται φυσικά η γευστική διάσταση.

Είναι περιττό να υπογραμμιστεί ότι οι κτηνοτρόφοι – μέλη του Συνεταιρισμού ακολουθούν τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής και παραδοσιακής τυροκομίας. Ομως ίσως δεν είναι περιττό να πούμε ότι ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βοιωτίας παράγει τυροκομικά προϊόντα με σήμανση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), που έχουν πολλές φορές βραβευθεί για την ποιότητα και τη γεύση τους.

Εγγύηση επίσης αποτελεί και το γεγονός ότι πίσω από αυτή την προσπάθεια βρίσκονται άνθρωποι με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, δικοί μας Βοιωτοί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διαθέτουν για όλους εμάς τα προϊόντα που και οι ίδιοι βάζουν στο δικό τους οικογενειακό τραπέζι. Επιχειρούν ένα ποιοτικό άλμα για μια καλύτερη διατροφή, έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους στον δύσκολο αλλά κρίσιμο για την υγεία τομέα της παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, για να δώσουν προτεραιότητα στη μεσογειακή διατροφή ως μέρος της γαστρονομικής μας παράδοσης και μέσω αυτής στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ηδη το κρας τεστ έγινε από τον μπουφέ, όπου ό,τι δοκιμάσαμε ήταν απλώς delicius. Και είμαστε σίγουροι ότι οι αθρόες αγορές από τους παρισταμένους των προϊόντων του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βοιωτίας θα τους φέρουν σύντομα ξανά μπροστά στα ράφια του νέου καταστήματος. Οσο για εσάς που δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε στα χθεσινά εγκαίνια, σας συνιστούμε να περάσετε οπωσδήποτε μια βόλτα για ενημέρωση και για αγορές. Γιατί εδώ έχουμε εμφανώς την περίπτωση στην οποία ταιριάζει εκείνο το παλαιόθεν ρηθέν “Μια δοκιμή θα σας πείσει”.

INFO

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βοιωτίας αποτελείται από τους Ηλία Σκόπα – πρόεδρο, Αντώνη Τουρκοχωρίτη – γραμματέα, Βαρβάρα Αντωνίου – αντιπρόεδρο, Φίλιππο Σταματίου – ταμία και Μαρία Μπούρα – μέλος.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Θεσσαλονίκης 53, Λιβαδειά

Tηλέφωνο: 22610 29652

email: info@ksviotias.gr

site: www.ksviotias.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο