Τελευταία Νέα

Δεκάδες μαθητών και μαθητριών ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λιβαδειάς για τη 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Με αφετηρία τις Πηγές της Κρύας διέτρεξαν την πόλη έως την Πλατεία Συνοικισμού και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης μεταδίδοντας το μήνυμα για την προώθηση δύο πανανθρώπινων αξιών ζωής: την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά ιστών και οργάνων σώματος.

Τους συμμετέχοντες λαμπαδηδρόμους συνόδευε σε όλη τη διαδρομή ο δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, και ως χειρουργός γιατρός ευαισθητοποιημένος στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και ως ο πρώτος πολίτης που θέλει οι συμπολίτες του να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν το  κίνημα του εθελοντισμού.

Με τους αθλητές των Special Olympics Hellas Λιβαδειάς πρώτους λαμπαδηδρόμους της “Φλόγας της Αγάπης”, το σώμα των μαθητών που συμμετείχαν, με τον τερματισμό τους στην Κρύα, απόλαυσαν μαζί με τους παρευρισκόμενους μια όμορφη μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς. Τέλος, η αιματολόγος του ΓΝ Λιβαδειάς Αργυρώ Γερασίμου ενημέρωσε για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως και ο δήμαρχος, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση απονέμοντας αναμνηστικά σε όλους όσοι συμμετείχαν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο