Τελευταία Νέα

Ημερίδα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 19 ελληνικών δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αλιάρτου επί συνόλου 128 από κράτη-μέλη της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα C- Track 50, όπως ονομάζεται, διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με διοργανωτές τους συντονιστές του προγράμματος ΕΣΑΔ-ΕΜΠ, ΕΠΤΑ υπό την αιγίδα του Τ.Ε.Ε. και της Π.Ε.Δ.Α.

Οι ενταγμένοι Δήμοι λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη προκειμένου να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα σχέδια για την αειφόρο ενέργεια, καθώς και προτάσεις χρηματοδότησης για επιλεγμένες δράσεις. Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο Γεώργιο Ντασιώτη, ο οποίος και υπέγραψε  την επέκταση της συμμετοχής του Δήμου στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» με την παράλληλη δέσμευση για την επίτευξη των στόχων στη μείωση εκπομπών άνθρακα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συντονιστής της πρωτοβουλίας «Σύμφωνο των Δημάρχων» στην Ευρώπη,  Eero Ailio.

Στο πλαίσιο της πολιτικής για την επίτευξη του στόχου της ανθρακικής ουδετερότητας, ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων προωθεί τη χρήση τεχνολογιών ενεργειακής απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο