Τελευταία Νέα

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη  Βρούτση και τον Διοικητή  ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη απευθύνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Λιβαδειάς για την αδυναμία ελέγχων ΕΦΚΑ σε οικοδομές λόγω έλλειψης επιβατηγού οχήματος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι λόγω αύξησης της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή, εργάζονται στις οικοδομές πολλοί ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Το Σωματείο απευθύνθηκε στο Τμήμα Οικοδομών του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Λιβαδειάς για την πραγματοποίηση ελέγχων στις οικοδομές.

Οι ελεγκτές Οικοδομών του ΕΦΚΑ Λιβαδειάς, ωστόσο, αδυνατούν να μεταβούν για έλεγχο λόγω έλλειψης οχήματος. Το μοναδικό επιβατηγό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στη νέα Υπηρεσία ΠΕΚΑ στη Θήβα, αφήνοντας χωρίς έλεγχο τις οικοδομές σε μια πολύ μεγάλη ασφαλιστική περιοχή, όπως διαμορφώθηκε μετά το κλείσιμο των Υποκαταστημάτων Διστόμου, Άσπρων Σπιτιών, Ορχομενού, Αλιάρτου και την ενσωμάτωσή τους στο Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Λιβαδειάς.

Καθώς ελάχιστοι έλεγχοι πραγματοποιούνται μόνο εντός της πόλης της Λιβαδειάς, όπου οι ελεγκτές μεταβαίνουν ή με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας δικό τους όχημα, το Σωματείο ζητά να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, διότι χωρίς έλεγχο στις οικοδομές ζημιώνονται και το ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο