Τελευταία Νέα

Στο Δίστομο θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου τις επόμενες μέρες στο πλαίσιο του προγράμματος για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 18 έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, οι γυναίκες της περιοχής που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που προσφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με το Παράρτημά της στη Λιβαδειά και τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου.

Η Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται το εν λόγω τριήμερο στην Πλατεία Δημαρχείου του Διστόμου, μπροστά από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας  στα τηλέφωνα: 6974122586 (κ. Λούλα Ευθυμίου) και 6982784969 (κ. Τασία Καντά) από 10:00 έως 20:00.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

  1. Ηλικία από 40 έως 70 ετών.
  2. Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  3. Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
  4. Να μην είναι σε έμμηνο ρύση, από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

***Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο