Τελευταία Νέα

Αν είναι δύσκολο να ορίσουμε την ισχύ, μήπως θα ήταν πιο λειτουργικό να τη ζωγραφίσουμε; Αυτό πάντως επιχειρεί να κάνει η Σχολή ζωγραφικής “Καλλιτεχνική φωλιά” ονομάζοντας τη φετινή έκθεση των μαθητών της “Θα ‘θελα να ‘μουν βασιλιάς / Ζητήματα εξουσίας, επιβολής και δύναμης”.

Ή, όπως το θέτει η υπεύθυνη σπουδών της “Καλλιτεχνικής φωλιάς” Χιόνα Μπαδήλα:

Πάθος για εξουσία, ανάγκη για κυριαρχία με όχημα το φόβο και τον έλεγχο. Αυτή είναι η τροφή μας. Διττή η φύση του ανθρώπου. Εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι όλοι μας την ίδια στιγμή. Σκαντζοχοιράκια με δυο όψεις: δύναμης και αδυναμίας. Ευάλωτοι από τη μία, με αγκάθια από την άλλη, ανάλογα τη συνθήκη και τον απέναντι.

Ατελέσφορο παιχνίδι δύναμης. Η εξουσία του εγώ, των κτήσεων, του πλούτου, των ενστίκτων, της μνήμης, του θυμού, της στολής, η εξουσία των γονιδίων, της ομορφιάς, του χρόνου καλά κρατεί.
Πάλη με τη σκιά μου. Το λιοντάρι είναι στ’ αλήθεια ο βασιλιάς της ζούγκλας;

Εξουσία-Επιβολή-Δύναμη-Έλεγχος.
Αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα κάποιου δωσ΄ του εξουσία! συνήθιζε να λέει ο Αβραάμ Λίνκολν. Στη Φάρμα των Ζώων του Όργουελ τα γουρούνια είπαν: όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα και στην Ευνοούμενη του Λάνθιμου τα κουνέλια συνεχίζουν ν΄ αναπαράγονται αλόγιστα.

Χιόνα

Υ.Γ. Κάθε ζώο μια εξουσία, μια δύναμη,  ένα θέατρο ελέγχου. Κάθε χαρακτήρας από αυτά μια από τις πολλές πτυχές μας“.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8.30 μ.μ., στον Νερόμυλο στη Λιβαδειά. Η διάρκειά της, από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου 2019, με ώρες λειτουργίας 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00. Η είοδος είναι ελεύθερη.

INFO
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΛΙΑ
ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ 3
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ. 22610 81503 και 6944 630802

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο