Τελευταία Νέα

 

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς , όπως ενημερώνει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού.  Η διάρκεια της υποβολής θα είναι έως τις 28 Ιουνίου 2019 και αφορά στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, (με 60 εκ. ευρώ ) και από εθνικούς πόρους (με 210 εκ. ευρώ ). Αξίζει να επισημανθεί ότι εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr ή στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας, Μινύου 3 (Πέτρινα κτήρια), Ορχομενός (τηλ. 2261034970 και 2261034001).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο