Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Λιβαδειά, 29 Μαΐου 2019
Αγαπητέ Γιάννη,
μια από τις πιο άθλιες πασοκιές που ταλανίζουν τη χώρα είναι η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση Καλλικράτης και η ίδιου πνεύματος κάπως βελτιωμένη συνέχεια ως Κλεισθένης. Οι επίσημοι λόγοι της συνένωσης των Δήμων δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Οι πραγματικοί λόγοι είναι ύποπτοι σε εθνικό σε σε τοπικό επίπεδο -π.χ. η κάλυψη της ρεμούλας στα δημοτικά ταμεία αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε άλλη φορά. Εδώ θα σου τονίσω το αλαλούμ που φέρνει στους υποψηφίους.
ΕΔΡΕΣ
Μια από τις συνέπειες λοιπόν του Καλλικράτη που συνεχίζεται με τον Κλεισθένη είναι η κατάφωρη νόθευση της λαϊκής βούλησης. Παρατηρείται δηλαδή το φαινόμενο στα όρια του ίδιου Δήμου υποψήφιος να έχει 500 σταυρούς και να μην εκλέγεται και να εκλέγεται άλλος με 150 σταυρούς διότι ο νόμος ορίζει κ.λπ. κ.λπ. σαχλαμάρες για ιθαγενείς.
ΣΥΓΧΥΣΗ
Καθώς πληροφορούμαι ότι στη Λιβαδειά ίσως μετακληθούν ειδικοί νομικοί για να αποφανθούν πώς θα γίνει η κατανομή των εδρών διαπιστώνω κάθε φορά ότι το τσίρκο της μεταπολίτευσης έχει διαβρώσει ακόμα και την ίδια την ορθή κρίση των σκεπτόμενων πολιτών που παρασύρονται και ασχολούνται με το ποιος θα πάρει την έδρα και όχι γιατί υπάρχει αυτό το παράλογο και άθλιο σύστημα κατανομής.
Θα μου πεις γιατί δεν κάθεσαι να δεις τους νόμους και τις εγκυκλίους και να εκδώσει το viotiaplus.gr τα τελικά αποτελέσματα; Ρε φίλε ασχολείται ο Μουρίνιο με τον Θησέα Νέας Μάκρης; Δεν ασχολείται.
ΜΟΥΡΙΝΙΟ
Εγραφα στα προηγούμενα Γράμματα39 (δες εδώ https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/30453):
ΧΡΗΣΜΟΣ
Από Σπανό ακούω Σανιδά, Μπακομήτρο, Νικολάου, Φανή, Περγαντά και Στάικο. Από Γκλέτσο Κοροπούλη και Πέππα. Από Μπατζελή Σωτηρόπουλο και Ζιώγα.  Φυσικά άγνωστοι αι βουλαί του λαού και η κάλπη είναι λένε έγκυος. Αλλά υπάρχει και το υπερηχογράφημα.
Στον Σπανό  6 από τους 6 πρώτους. Στην Μπατζελή 2 από τους 2 πρώτους. Στον Γκλέτσο τη μία από τους δύο πρώτους.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Ταγκαλέγκας εναντίον Πούλου σε μια αναμενόμενη κόντρα έχουν και οι δύο τα υπέρ και τα κατά τους. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, παρότι πολλοί θα επιχειρήσουν να πείσουν για το αντίθετο τις τελευταίες μέρες. Για τις εκλογές στη Λιβαδειά θα μιλήσουμε στο αυριανό γράμμα, καθώς θα έχουν ξεκαθαρίσει τα αδιανόητα και πρωτοφανή που συμβαίνουν. Πάντως το viotiaplus.gr ανοίγει τις στήλες του σε καταγγελίες πολιτών που εντοπίζουν οτιδήποτε παράτυπο, παράνομο ή μη ηθικό.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ2
Είναι γενικά δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί η ζημία μιας πόλης από μια κακή δημοτική αρχή αν ληφθεί υπ’ όψιν και η σιωπή που καλύπτει τα πάντα μετά τις εκλογές. Οσο για την απλή αναλογική που ρωτάς θα σου πω τούτο: η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται από την ποιότητα εκείνων που καλούνται να την εφαρμόσουν, εκλογέων και αιρετών.
ΜερΑ25
Περίπου 1900 ψήφους και ~2,85% έλαβε το κόμμα του Γιάνη στη Βοιωτία καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Αυτή είναι μια είδηση που λίγοι την πρόσεξαν Γιάννη μου (με δύο νι).
ΚΑΡΕΚΛΑ
Η διαχρονική επικαιρότητα ορισμένων διαπιστώσεων δεν σημαίνει πάντα ότι ο συγγραφέας ήταν σοφός. Μπορεί να σημαίνει ότι οι δομές ενός σαθρού συστήματος παραμένουν αναλλοίωτες επειδή ποτέ δεν υπήρξε ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θυμήσου αυτό και σκέψου Γιάννη μου πόσο ταιριάζει σε όλες τις εκλογές στην Ελλάδα!
Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:
α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. Β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. Γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των.
Ταύτα και μένω
Δ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο