Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Λιβαδειά, 9 Απριλίου 2019
Αγαπητέ Γιάννη,
τους μάζεψε όλους ο Αλέξης στο μαντρί και ρίχνει στην κυκλοφορία το ΠΑΣΟΚ 2.0 Gripper Edition. Αλλά φίλε μου καμιά χώρα στον κόσμο -ούτε αυτή η Ελβετία- δεν αντέχει δύο ΠΑΣΟΚ σε 40 χρόνια. Μια νέα εθνική καταστροφή επωάζεται -εκτός αν σηκωθούν οι λίγοι που διαβάζουν τα μηνύματα από το άγνωστο.
ΝΟΒΑΡΤΙΣ
Σ’ ένα παγκόσμιο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την πολυεθνική κι όμως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι στην Ελλάδα όλα ήταν καθαρά. Φυσικά είναι όλα καθαρά. Πού ακούστηκε να τα παίρνει Ελληνας λειτουργός; Αυτό αποτυπώνεται και στις διεθνείς εκθέσεις όπου η χώρα κατατάσσεται 67η στη διαφθορά, κάτω και από πολλές τριτοκοσμικές μπανανίες.
ΚΑΔΟΙ
Οπως προβλέψαμε στο προηγούμενο γράμμα Γιάννη μου οι βυθιζόμενοι κάδοι στη Λιβαδειά αποδείχτηκαν ενδεικτικοί ενός τρόπου διοίκησης που σε τίποτα δεν διαφέρει από εκείνον των προηγουμένων  αποτυχημένων δημοτικών αρχών. Μία από τα ίδια, μια παρακμή, μια υστέρηση, μια δευτεράντζα. Οι προσδοκίες βυθίζονται κι αυτές μαζί με το τιμολόγιο που εντελώς συμπτωματικά ανέρχεται στις 19.900 ευρώ (φωτό κεντρική). Φυσικά προσωπικά αντιπαρέρχομαι ως κακεντρεχή τα σχόλια που λένε ότι το 19,900% μπορεί να είναι το ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου.
ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς απέρριψε τη χρηματοδότηση αγροτικού φεστιβάλ στην πόλη. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε το προηγούμενο Γιάννη μου. Η Παπαθωμά δεν απάντησε:  Πού πήγαν οι χιλιάδες ευρώ της Περιφέρειας; Υπόλογος είναι και ο Μπακογιάννης που κι αυτός χρωστάει μια απάντηση. Πού πήγαν τα λεφτά;
Το ΔΑΣΑΚΙ
Θυμάσαι Γιάννη μου που ένας ανεκδιήγητος της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε καθαρίσει με ζιζανιοκτόνο -καρκινογόνο- το δασάκι πάνω από το 1ο δημοτικό σχολείο (φωτό κάτω). Η σημερινή δημοτική αρχή δεν κάνει τέτοια λάθη Γιάννη μου. Το αφήνει μέχρι να το κάψει ο πάγος ή ο καύσωνας. Οικολογικές λύσεις.
ΠΟΥΛΟΥ
Η δήμαρχος Λεβαδέων η κα Πούλου καλύπτει τον Κώστα τον Τζίκρα. Αυτό στην πολιτική μάι φρεντ ονομάζεται στρατηγικό λάθος.
ΘΗΒΑΙΟΣ
Βρήκε τελικά που ανήκει το Διοικητήριο Βοιωτίας ο Νίκος ο Θηβαίος. Κουβέντα όμως για αυτούς που δεν το έβρισκαν τόσα χρόνια. Κουβέντα για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που συνεχίζεται απροκάλυπτα. Ενοχοι δεν υπάρχουν;
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΪΔΟΣ
Ενοχοι υπάρχουν και για τη χρόνια κακοδιαχείριση του τέως Οργανισμού Κωπαΐδος που έχει οδηγήσει στο ρήμαγμα της εύφορης άλλοτε πεδιάδας.  Αλλά η μέχρι στιγμής μεθόδευση δείχνει ότι ούτε κι εκεί θα αποδοθούν ευθύνες -το τυράκι θα είναι η απόδοση των κτηρίων του Οργανισμού στους οικείους δήμους. Δηλαδή μας πουλάνε το αυτονόητο (που είναι σημαντικό δε λέω Γιάννη μου) για να συγκαλύψουν τα προηγούμενα αίσχη. Η κοροϊδία συνεχίζεται λοιπόν.
ΚΩΠΑΪΔΑ
Οι τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας για την εβδομαδιαία πλημμύρα στην Κωπαΐδα έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο. Κι όμως οι ίδιοι και οι ίδιοι ανερυθρίαστα ζητούν την ψήφο των αγροτών.
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Θα διαβάσεις Γιάννη μου σε λίγες ώρες μια συνέντευξη που μου παραχώρησε ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Αλιάρτου- Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης. Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον να την μελετήσεις ολόκληρη.
ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ
Λογικά θα πάω στην παρουσίαση του συνδυασμού Συμφωνία Προοπτικής αύριο Γιάννη μου. Οχι τίποτα άλλο αλλά για να δω μερικούς γνωστούς γυρολόγους που πέρασαν από όλα τα γραφεία των συνδυασμών και λέγεται ότι τελικά θα είναι εκεί.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Δεν είναι ότι δεν χρειάζονται και οι δημόσιες σχέσεις φίλε Αλλά όσοι ξέρουμε, δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ τον Ιούδα γιατί έκανε το φιλί σύμβολο της προδοσίας.
ΓΛΩΣΣΑ
Η ίδια η γλώσσα Γιάννη μου συγκροτεί ένα ιδεολογικό πλαίσιο. Κάθε μίσθαρνο παπαγαλάκι που σέβεται τα λεφτά που παίρνει γράφει ή μάλλον γαυγίζει εκεί που τρώει. Ομως εδώ στη Βοιωτία η ποιότητα είναι τόσο χαμηλή που πληρώνονται για να σιωπούν.
ΕΡΙΝΥΕΣ
Δεν πίστευα φίλε μου ότι γερνά το πολιτικό ένστικτο, ειδικά όταν αποτελεί τη μοναδική αρετή σου. Ομως φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει αν πάρω υπόψη μου τις συμμαχίες που διαμορφώνονται και που είναι τόσο αποκορυστικές που αντί να δημιουργούν πολιτική υπεραξία μικραίνουν ακόμα και την πρόσθεση. Πάντως η διαίσθηση δεν χάνεται με τους καιρούς που περνούν, είναι πιθανότατο αυτό που προαισθάνονται:
… ο ένας μικρός θεός πάνω στον άλλον πέφτει
γιατί κατάλαβαν τι είδος βοή είναι τούτη,
τάνοιωσαν πια τα βήματα των Εριννύων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο