Τελευταία Νέα

“Διαμεσολαβούμε ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας, Καστοριάς και Βοιωτίας, καθώς και με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ σε σχετική του ανακοίνωση, καθώς η πορεία της τιμής του νικελίου υπήρξε χειρότερη των προβλέψεων, η εταιρεία καταγράφει ζημιές και συσσωρεύει νέες οφειλές προς τη ΔΕΗ, που δικαιούται να προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε πως η λύση που προσπαθεί να προωθήσει το υπουργείο κινείται σε τρεις άξονες: Πρώτον, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ. Δεύτερον, η ΛΑΡΚΟ να προσαρμόσει το επίπεδο παραγωγής σε χαμηλότερα επίπεδα που υπαγορεύουν οι χαμηλές τιμές του νικελίου, να μεταβιβάσει πρόσθετες χρηματοροές της στη ΔΕΗ και να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους. Τρίτον, η ΔΕΗ να αποδεχθεί οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης να μετατεθούν για την έναρξη του νέου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο