Τελευταία Νέα

 

Λιβαδειά 9 Δεκεμβρίου 2018

 

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Αγαπητέ Γιάννη,

δεν πρέπει να ανησυχείς τόσο πολύ για την αδιόρατη κούραση που νιώθεις τα θλιμμένα απογεύματα. Και μην ξαναπείς ότι οφείλεται στην ηλικία, δεν μας πήραν δα και τα χρόνια. Πιθανότατα οφείλεται στο ότι στη γενιά μας διδαχθήκαμε τον Μακεδονικό Αγώνα. Πράγμα που όπως μας αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Παιδείας συνιστά επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία των λυκειόπαιδων.

Βλέπεις εδώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου που η ιστορία επηρεάζει το παρόν καθώς όπως καταλαβαίνεις -και σύμφωνα πάντα με τους φωστήρες του υπουργείου Παιδείας- ο παρορμητισμός, η ανευθυνότητα αν θέλεις, του Παύλου Μελά να πάει να σκοτωθεί για τη Μακεδονία δεν έγραψε μόνο το όνομά του στις χρυσές δέλτους των εθνικών αγώνων αλλά οδήγησε και στη γραφή ενός ολοκλήρου κεφαλαίου στα σχολικά βιβλία. Γεγονός  που κουράζει τα παιδιά.

Λένε πολλοί: “μα είναι τόσο μεγάλη η κούραση για μερικές σελίδες;”.  Ερχομαι να σου πω ότι ναι. Είναι. Τώρα μετά την αποκάλυψη του υπουργείου γίνεται πια  εμφανές. Ολες εκείνες οι γενιές είμαστε πολύ κουρασμένοι. Παράδειγμα ο Κυριάκος που κουράστηκε να κάνει μια δήλωση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει τον Μακεδονικό Αγώνα στη διδακτέα ύλη.

Αλλοι λένε: “Μα ήταν τόσο μεγάλη προσωπικότητα ο Παύλος Μελάς για να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα;”. Η γνώμη μου και σου τη λέω ευθαρσώς είναι ότι ο Μελάς δεν ήταν δα τόσο σημαντικός όσο ο Γαβρόγλου (που σήμερα είναι στη Λιβαδειά), ο Καρανίκας ή η Φώφη αλλά κάτι προσέφερε κι αυτός.

Γιάννη μου, ψηφίστε Μανολάκη μας έλεγαν, το δικό σας το παιδί, το σοσιαλφιλελεύθερο, να μας βάλει στην ανάπτυξη. Μέσα σε 18 μήνες ο Μανολάκης δολοφονεί τους Γάλλους με μια πολιτική τέτοιας άγριας καταστολής (φωτό πάνω) που ο Μαδούρο νιώθει πραγματική αμηχανία. Και με έναν ύποπτο τρόπο που μου προκαλεί την εντύπωση ότι επιδιώκει τη ρήξη.  Φυσικά έχει κι αυτό το παιδί τα δίκια του. Διότι αν το καλοσκεφτείς τι λέει στους Γάλλους; “Καθίστε να φτωχύνετε για να πλουτίσουν κι άλλο οι τραπεζίτες και οι διαπλεκόμενοι”. Αλλά οι Γάλλοι κακομαθημένοι -από πολλούς αιώνες πίσω- ξεσηκώνονται. Αντιστέκονται. Μόνο ο Αλέξης έχει τον μαγικό τρόπο να κρατάει έναν ληστευμένο και ληστευόμενο  λαό σε απραξία και ο Μακρόν σύντομα νομίζω θα ζητήσει τα φώτα του φίλου και ομοϊδεάτη του από την Ελλάδα.

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο, η Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου θα παρουσιάσει μέρος του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσει για τις τοπικές εκλογές του Μαΐου. Μαθαίνω ότι υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις αλλά όχι εκείνα τα ονόματα που θα ανατινάξουν τη γέφυρα. Και χωρίς ανατίναξη Γοργοπόταμος δεν υπάρχει όπως καλά γνωρίζεις φίλε μου.

 

Κέλευθος είναι η σημερινή λέξη. Ναι ωραία τη βρίσκουμε ως συστατικό μέρος στη λέξη ρηξικέλευθος (btw αυτό  χρειαζόμαστε) αλλά τι σημαίνει κέλευθος; .

Ταύτα και μένω

Δ. Λ.

Δείτε εδώ τα προηγούμενα γράμματα από τη Λιβαδειά:

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23722

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23538

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23566

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23599

https://viotiaplus.gr.185-138-42-70.linuxzone138.grserver.gr/archives/23646

One thought on “Γράμματα από τη Λιβαδειά6

  1. Ο/Η Mist λέει:

    Καλημέρα. ” Άννα μην κλαις” είναι η παγκόσμια μέρα κατά της διαφθοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο