Τελευταία Νέα

Aπό αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε ευρύτερη ορεινή και δύσβατη περιοχή της Αράχωβας  και συγκεκριμένα σε ρέμα πλησίον του καναλιού Μόρνου.

Από την φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά (216) δενδρύλλια κάνναβης, 2-2,5 μέτρων, ενώ επίσης κατασχέθηκαν διάφορα είδη ένδυσης και υγιεινής, καθώς και αγροτικά εργαλεία – αντικείμενα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Επιπλέον, από τους χώρους κατόπτευσης και ανάπαυσης των καλλιεργητών, κατασχέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1 περίπου μέτρου και διάφορα τρόφιμα και αντικείμενα οικιακής χρήσης και επιβίωσης.

Ακολούθησε άμεσα διεξοδική και συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν 2 αλλοδαποί καλλιεργητές της φυτείας, ηλικίας 33 και 48 ετών.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν χθες (25-09-2018) το πρωί, ο 33χρονος σε περιοχή της Λιβαδειάς και ο 48χρονος σε περιοχή της Αράχωβας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αράχωβας, δυνάμει αντίστοιχων Ενταλμάτων σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στις οικίες τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, έξι  κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και διάφορα προσωπικά έγγραφα των δραστών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο