Τελευταία Νέα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Δόθηκε από τη θεατρική ομάδα Σίπυλον η παράσταση “Ο Αθλιος Φρουρός των Ερειπίων” το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λιβαδειά. Στο υποβλητικό Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας το λιτό σκηνικό και ο δωρικός λόγος του Αντώνη Παπαδόπουλου συνέδεσαν επιτυχώς τις αριστουργηματικές Τρωάδες με τη Μικρασιατική καταστροφή σ’ έναν κύκλο που δεν φαίνεται να κλείνει, σε μια ροή που μοιάζει αστείρευτη σε πόνο. Πρωταγωνιστές πάντα οι ίδιοι: ο πόλεμος, η ήττα, η φωτιά και το ατσάλι. Θύματα πάντα τα ίδια: οι γυναίκες, τα παιδιά, οι λαοί και τα χώματα.

Η σκηνοθεσία του Αντώνη Παπαδόπουλου βοήθησε στην ανάδειξη του λόγου, της κραυγής του ξεριζωμού, το ίδιο και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που κινήθηκαν με μέτρο υπηρετώντας σωστά τους λεπτούς και τους πιο προφανείς συμβολισμούς του έργου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων και τον Σύλλογο Μικρασιατών Λιβαδειάς.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Διασκευή-σκηνοθεσία: Αντώνης Παπαδόπουλος

Διδασκαλία Χορού: Ευγενία Πασπαλά

Κοστούμια: Δώρα Νικολακοπούλου

Ηθοποιοί: Βέρα Βαρούτη, Κατερίνα Γεωργαρίου, Σοφία Ηλιάδου,  Μαίρη Θωίδου, Κλειώ Κοντού, Δώρα Νικολακοπούλου, Άρτεμις Παβέλλα, Πόπη Σπανάκου, Κώστας Τσατσαρώνης

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο