Τελευταία Νέα

Μια νέα πρωτότυπη πρόταση του σκηνοθέτη και Γεν. Γραμματέα Μαγνησίας Μ. Ασίας Αντώνη Παπαδόπουλου: 

“Με τη λογική πως το θέατρο δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι θεατρικοί συγγραφείς, αλλά στηρίζεται κυρίως στο Κοινό, το οποίο όσο πιο καταρτισμένο είναι, τόσο πιο παραγωγικό μπορεί να γίνει το θέατρο, δημιουργούμε αυτή τη πρωτότυπη «Σχολή Θεάτρου δια θεατάς» και απευθυνόμαστε σε όποιον ενδιαφέρεται στ’ αλήθεια για αυτή τη πανάρχαια μορφή έκφρασης και τέχνης.

Οι συναντήσεις ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και υπάρχουν δύο επιλογές:

Α]  Ένα δίωρο την εβδομάδα αφιερωμένο στην ιστορία του Παγκόσμιου Θεάτρου, στις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί, στην άμεση σχέση του Θεάτρου με άλλες μορφές Τέχνης (φωτογραφία, ζωγραφική, αρχιτεκτονική κλπ), επισκέψεις σε θεατρικούς χώρους και παραστάσεις και μεθοδολογία ανάπτυξης της κριτικής ματιάς. Η διάρκεια αυτού του μαθήματος είναι 9 μήνες.

Β]  Η δεύτερη επιλογή περιέχει δύο τετράμηνα:

1] Ένα δίωρο την εβδομάδα όπου θα διδάσκεται η τεχνική της θεατρικής γραφής, με τρόπους προσέγγισης στους χαρακτήρες και την ανάπτυξη της αρχικής ιδέας, με τελικό στόχο τη συγγραφή και την παρουσίαση σε θεατρικό αναλόγιο νέων κειμένων. Διάρκεια μαθήματος 4 μήνες (Οκτώβριος 2018- Ιανουάριος 2019)

2]  Ένα δίωρο την εβδομάδα αφιερωμένο στη μελέτη και παρουσίαση παγκόσμιων μονόπρακτων και μονολόγων. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2019 και θα τελειώσουν τον Μάϊο του ίδιου έτους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στη Νίκαια, Θράκης 5 και Ιωνίας. Περισσότερες πληροφορίες στον Γεν. Γραμματέα μας και σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο, στον οποίον ανήκει και η ιδέα δημιουργίας της σχολής. Στο τηλέφωνο :  694 346 88 83″.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο