Τελευταία Νέα

Σε 184 δήμους της χώρας ξεκινά από την ερχόμενη σχολική χρονιά η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στους συγκεκριμένους δήμους, από το σχολικό έτος 2018-2019 αρχίζει η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Σε βάθος τριετίας, η διετής προσχολική θα γίνει υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14ετούς εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας ύστερα από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των περιφερειακών διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων περιφερειακών διευθυντών α’θμιας και β’θμιας Εκπαίδευσης.

Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της Τριμερούς Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους οικείους διευθυντές Πρωτοβάθμιας ως προέδρους, τους οικείους δημάρχους και τους προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ως μέλη.

Οι 184 δήμοι βρίσκονται στις εξής περιφέρειες: Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Βόρειου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιόνιων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νότιου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε τους πίνακες νηπιαγωγείων ανά περιφέρεια και ανά δήμο:

Αρχείο184 δήμοι για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

ΑρχείοΠίνακας Περιφερειακών Διευθύνσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο