Τελευταία Νέα

Αναστάτωση λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας αρκετών μαθητών του Γυμνασίου επικρατεί από το πρωί της Δευτέρας στο Ακραίφνιο Βοιωτίας όπου έκλεισε το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις για προληπτικούς λόγους υγείας.

Οπως αναφέρει στο viotiaplus.gr ο γενικός γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Ακραιφνίου Κυριάκος Μαλτέζης,  εδώ και μια εβδομάδα υπάρχουν μεταξύ των μαθητών λοιμώξεις του αναπνευστικού που σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζουν την εικόνα γαστρεντερίτιδας με συμπτώματα πυρετό, εμετό, διάρροια κ.λπ.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου υπήρξε ένας πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα 20 μαθητές (σ.σ. 20 που αυξήθηκαν σε 23  καταγράφηκαν απόντες – και όχι 45 όπως μεταδόθηκε το μεσημέρι) να απουσιάσουν και 3 ακόμη να εμφανίσουν συμπτώματα  εντός της ημέρας και να αποχωρήσουν. Η διευθύντρια του σχολείου Δάφνη Τουλούδη, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης,  έκλεισε το σχολείο, όμως η κατάσταση μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κυριάκος Μαλτέζης, “μόνο 6 από τους ασθενείς προσήλθαν στις Δομές Υγείας της Βοιωτίας για περαιτέρω εξετάσεις, 3 στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και 3 στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου”.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης του νερού που ελήφθησαν και εστάλησαν σε μικροβιολογικό εργαστήριο στη Λιβαδειά. Στόχος είναι να διαπιστώσουν εάν το νερό είναι η αιτία του επιδημιολογικού περιστατικού.Η δειγματοληψία έγινε σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του Ακραιφνίου.

 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr, η υπεύθυνη για την επιδημιολογική έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε πως  η πλειονότητα των μαθητών εμφάνισε πόνο στην κοιλιακή χώρα, διάρροια κι εμέτους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώθηκε και πυρετός στους ανήλικους ασθενείς.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, και από τη διερεύνηση που έγινε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς, δεν έχουν αναφερθεί άλλα περιστατικά ούτε παιδιών ούτε ενηλίκων με συμπτώματα γαστρεντερολογικά. Επίσης, δεν έχει αναφερθεί ούτε νοσηλεία ασθενούς με αυτά τα συμπτώματα.

Οι ειδικοί που έχουν ζητήσει να γίνει έλεγχος νερού και κάποιων τροφών, με βάση την εμπειρία τους εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δοθεί εξήγηση ακόμη για ποιο λόγο η μετάδοση δεν συνεχίστηκε και σε άλλα άτομα του περιβάλλοντος των μαθητών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο