Τελευταία Νέα

 Δεκτή έγινε η πρόταση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων-Ασωπού (ΕΑΝΕΠ ΟΑ), που είχε υποβληθεί τον Απρίλιο 2023 στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ» που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), για χρηματοδότηση της κατασκευής της Μονάδας Καθαρισμού υγρών Αποβλήτων (ΜΚΑ) του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης (ΕΠΕ) Οινοφύτων. Στην πρόταση περιλαμβάνονται επίσης η πολεοδομική μελέτη του Πάρκου καθώς και η προμελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της ΜΚΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ με τη δημόσια χρηματοδότηση να αφορά το 50% του ποσού.

Η επένδυση αφορά την ωρίμανση και την κατασκευή του σημαντικότερου έργου υποδομής του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων, τη σύγχρονη διεθνών προδιαγραφών ΜΚΑ που θα εξυπηρετεί όλες τις επιχειρήσεις που χωροθετούνται εντός του Πάρκου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ΕΑΝΕΠ ΟΑ έχει καταθέσει στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης από τον Ιούλιο του 2023 συμπληρωματικά στοιχεία του φακέλου που έχει υποβληθεί τον Μάιο 2022 για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων. Εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 αναμένεται η έκδοση της απόφασης έγκριση ανάπτυξης ώστε το έργο να περάσει στο επόμενο στάδιο, με την έναρξη της πολεοδομικής μελέτης και τη σύνταξη της προμελέτης και των απαιτούμενων τευχών για τη δημοπράτηση της ΜΚΑ του ΕΠΕ.

One thought on “Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων: Έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο