Τελευταία Νέα

 

Το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας φιλοξενεί για δεύτερη φορά  στα πλαίσια του προγράμματος  ERASMUS + ,40 Μαθητές και εκπαιδευτικούς από 8 Ευρωπαϊκές χώρες ,σε μια εκπαιδευτική δράση  της  σύμπραξης Σχολείων από 9 χώρες. Το Πρόγραμμα με  Κωδικό 2015-1-DE03-KA219-013780 ,ανήκει  στην Κατηγορία «ΚΑ2- Στρατηγικές συνεργασίες για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το Έργο ονομάζεται « Closing the gap in ICT » (μικραίνοντας το Ψηφιακό Χάσμα)  . Βασική ιδέα του είναι η ηλεκτρονική Μάθηση , η Τηλεεκπαίδευη και ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας ώστε αυτή να γίνει ελκυστική στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές .

Σε αυτή τη δράση  Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων θα  συνεργαστούν και θα  δημιουργήσουν μαθήματα στην  ηλεκτρονική πλατφόρμα  τηλεεκπαίδευης Moodle. Θα ασχοληθούν με θέματα ,εθισμού στο διαδίκτυο , σχολικό εκφοβισμό ,μεσογειακή διατροφή και κοινωνικά θέματα.

 Στη Θήβα θα οι μαθητές θα  εφαρμόσουν την μέθοδο της «Ομότιμης Διδασκαλίας»  (Peer to Peer learning )  με την υποστήριξη της Πλατφόρμας Ασύγχρονης εκπαίδευσης, για την διδασκαλία Λογισμικών Δημιουργίας και  Επεξεργασίας Βίντεο .

Το υλικό που θα παραχθεί  ,θα είναι προσβάσιμο  μέσω των υπηρεσιών  του διαδικτύου σε όλα τα  Ευρωπαϊκά Σχολεία ,αλλά και τον κάθε ενδιαφερόμενο ως «Ανοικτό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο» – Open Educational Resources σε ειδικό αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου.    

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι Βουλγαρία ,Γερμανία , Ελλάδα ,Ιταλία ,Λιθουανία, Πολώνια ,Ρουμανία ,Σουηδία και Τουρκία.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Νίκος Ευθυμίου και Κώστας Χαρέμης .Στη Ομάδα του Εργου ,συμμετέχουν επίσης οι Εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Θήβας ,κα Βάθη Σοφία  ,Πνευματικού Σταυρούλα , Περγαντά Μαρία , Γιαννακός Νίκος .

Στην εναρκτήρια συνάντηση ,προσκεκλημένος ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων  Νικόλαου ο όποιος  κήρυξε την έναρξη των Εργασιών  της  Συνάντησης Εργασίας.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στη πόλη των μύθων και των ηρώων του αρχαίου κόσμου , συνεχάρη  του συντελεστές του έργου , ευχήθηκε καλή επιτυχία  και τόνισε ότι η Θήβα και τα μέλη της σύμπραξης δημιούργησαν με το πρόγραμμα αυτό διαύλους επικοινωνίας και μελλοντικών σχέσεων .

Το παρόν έργο είναι μια συνεχεία ,των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας  που υλοποιούνται από το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας και το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας τα τελευταία χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο