Τελευταία Νέα

Τη μελέτη του για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Στερεάς ο  καθηγητής και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, παρουσία του  Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη. Ο κ. Πανούσης στη μελέτη του σημειώνει ότι το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος σε μια περιοχή όπως η Στερεά οφείλει να είναι πολυμορφικό, πολυερευνητικό και πολυδομικό. Σε αυτό το πλαίσιο το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη δική του διεξοδικά επεξεργασμένη πρόταση, η οποία όμως όπως τόνισε επιδέχεται βελτιωτικών μεταβολών, θα περιλαμβάνει τις εξής σχολές:

1. Σχολή Γεωπολιτικής,  με δύο τομείς:  Α. Πολιτισμός της Διασποράς και Β. Ιστορία του Πολέμου.
Η σχολή θα συνδέεται με Ινστιτούτο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ειρήνης.

2. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, με δύο τομείς: Α. Μεταναστευτική Πολιτική και Β. Κοινωνική Οικονομία.
Η σχολή θα συνδέεται με ένα Ινστιτούτο Πληθυσμιακών Ερευνών.

3. Σχολή Τουριστικών Σπουδών και Ανάπτυξης, με τομείς: Α. Τουριστικής Πολιτικής  και Β. Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Η σχολή θα συνδέεται με ένα Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και Ναυτικών Σπουδών

4. Σχολή Δελφικών Σπουδών  και Αμφικτυονιών  με αξιοποίηση των Δελφών σε θερινά τμήματα.

Σε αυτό το πρότυπο ο κ. Πανούσης θεωρεί ότι μπορούν να ενταχθούν τα υπάρχοντα ΤΕΙ, καθώς και -μελλοντικά- ιδρύματα που να υποστηρίζουν τη μεταλλευτική  τεχνολογία και έρευνα, τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος για τη Στερεά Ελλάδα.

Σειρά τώρα παίρνουν δύο ομάδες εργασίας, οι οποίες θα επεξεργαστούν περαιτέρω την πρόταση. Η μία αποτελούμενη από τεχνοκράτες που θα εξετάσουν την πληρότητά της και η δεύτερη από αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Στερεάς.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στην πρόταση Πανούση, όπως εξάλλου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο