Τελευταία Νέα

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Την έμφαση που δίνει η Μυτιληναίος στον ενεργειακό τομέα επιβεβαίωσε η χθεσινή ετήσια συνάντηση που είχε η διοίκηση της εταιρείας με αναλυτές και εκπροσώπους τραπεζών. Μάλιστα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ε. Μυτιληναίοςπροανήγγειλε την πρόθεση του να προχωρήσει σε τρεις σοβαρές κινήσεις που θα αφορούν στον τομέα, χωρίς ωστόσο να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του.

Όπως είχε πρόσφατα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Κεφάλαιο” η Μυτιληναίος περιλαμβάνεται μεταξύ των βιομηχανικών ομίλων που εξετάζουν πρόταση για τη διάσωση και περαιτέρω αξιοποίηση παλαιού εργοστασίου λιγνίτη που σύμφωνα με τα νέα περιβαλλοντικά στάνταρ της ΕΕ οδηγείται προς οριστική απόσυρση. Επικρατέστερη μονάδα για αυτό το σενάριο, είναι το εργοστάσιο του Αμύνταιου, το οποίο ανακαινισμένο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ενεργειακή τροφοδοσία μεγάλων ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί και μια άλλη αναφορά που έκανε ο κ. Μυτιληναίος για την ενεργειακή αγορά, υπογραμμίζοντας ότι για να υπάρξει πραγματικός ανταγωνισμός θα πρέπει όλοι οι παίκτες και όχι μόνο η ΔΕΗ, να προχωρήσουν σε σημαντικές επενδύσεις. Για να υπάρξει άνοιγμα της αγοράς θα πρέπει να μπουν χρήματα και επενδύσεις από τους παίκτες, σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο. Ο ίδιος τόνισε, όπως αναφέρουν και τα χρηματιστηριακά reports, ότι η Μυτιληναίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά και συμμετείχε στο  market test για τους λιγνίτες της ΔΕΗ.

Εκτός από την αινιγματική προαναγγελία για κινήσεις που θα ταράξουν τα νερά στον ενεργειακό τομέα, η συνάντηση με τους αναλυτές επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της αγοράς για τα μεγέθη της Μυτιληναίος μετά την ολοκλήρωση του πρόσφατου μετασχηματισμού. Όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος η περασμένη χρονιά έκλεισε με άνετη επιβεβαίωση των μεγεθών (και λίγο καλύτερα) που είχαν αναγγελθεί στο guidance του έτους. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν  το 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς να έχει δοθεί συγκεκριμένο νούμερο.

Για τον κλάδο του Αλουμινίου, ο κ. Μυτιληναίος, όπως αναφέρουν και τα σχετικά reports των χρηματιστηριακών, σημείωσε ότι η επενδυτική απόφαση για τη νέα μονάδα θα εξαρτηθεί από τους δείκτες απόδοσης της επένδυσης.

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε σε ένα νέο μοντέλο έργων που θα ακολουθήσει η ΜΕΤΚΑ το επόμενο διάστημα δίνοντας έμφαση σε έργα του τομέα των ΑΠΕ και ειδικότερα στον τομέα των ηλιακών έργων.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο