Τελευταία Νέα

Επιμέλεια Νέλη Χαχάμη

Την επίσημη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στη συνάντησή του με τους διοργανωτές.

Η Εκκλησία θα μετέχει με τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, που θα διαβάσει την ανακοίνωση της ΔΙΣ. Μαζί του θα βρίσκονται οι Μητροπολίτες Δράμας, Παύλος και Χίου, Μάρκος.

Απαραίτητη προϋπόθεση η διασφάλιση του ειρηνικού και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα της συγκέντρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του ως συστατικό του ονόματος των Σκοπίων.

Η Εκκλησία έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, διατύπωσε τη σαφή άποψή της, «συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στη Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι «πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης».

Τέλος, επισήμανε ότι στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεων των κληρικών και λαϊκών μελών της, η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.

Με πληροφορίες από protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο