Τελευταία Νέα

Ο Σουηδός επιχειρηματίας και ιδρυτής της ΙΚΕΑ Ingvar Kamprad πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών. Η μεγαλοφυής σύλληψή του για την παραγωγή επίπλων χαμηλού κόστους τον οδήγησε στην ίδρυση μιας οικονομικής αυτοκρατορίας της ΙΚΕΑ με μεγάλα υποκαταστήματα σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Η ΙΚΕΑ δημιουργήθηκε πριν από 74 χρόνια, όταν ο Ingvar Kamprad ήταν μόλις 17 χρονών και για το οικονομικό έτος 2015-2016 εμφάνισε κέρδη 4,2 δισ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό ο Ingvar Kamprad με μια περιουσία 33 δισ. δολάρια είχε καταστεί ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Ζούσε λιτά, χρησιμοποιούσε ακόμα και μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις του, δεν τον ενδιέφερε η χλιδή, υποστηρίζοντας ότι ακολουθεί στη ζωή του την πολιτική που προτείνει με την εταιρεία του.  Το όνομα ΙΚΕΑ προέρχεται από Ι το όνομά του, Κ το επώνυμό του, Ε το όνομα της φάρμας όπου γεννήθηκε και Α το χωριό καταγωγής του. Ηταν προσιτός επιχειρηματίας με την κουλτούρα της προηγούμενης γενιάς, κάτι αξιοσημείωτο για τη συχνότητα εμφάνισής του  σε μεγιστάνες του πλούτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο