Τελευταία Νέα

Επιμέλεια Νέλη Χαχάμη

Άγνωστοι φαίνεται πως έριξαν το άγαλμα του Phylax, στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου.

Αρχικά, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική απ’ τη νύχτα της Τετάρτης προκάλεσαν την πτώση, όμως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Δημήτρης Χατζηδάκης, δήλωσε πως «ανθρώπινο χέρι και όχι οι άνεμοι, έριξαν το άγαλμα από τη θέση του».

«Είχαν ένα μεγάλο φορτηγό και απείλησαν τον καντινιέρη πριν ρίξουν το άγαλμα, λέγοντάς του, πως αν μιλήσει θα του κάψουν την καντίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην αρχή μιλούσα για σκοταδισμό. Τώρα πλέον, λέω ότι λειτουργεί το παρακράτος. Οι δράστες φορούσαν κουκούλα τρομοκράτη. Το περιστατικό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα κι εγώ ενημερώθηκα στις 4», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον δημιουργό του αγάλματος ώστε να φροντίσουν να επισκευαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, στις 3 τα ξημερώματα στο σημείο έφτασε φορτηγό χωρίς πινακίδες, απ’ το οποίο κατέβηκαν 15 περίπου κουκουλοφόροι. Χρησιμοποίησαν σχοινιά και μ’ αυτό τον τρόπο γκρέμισαν το γλυπτό, απειλώντας τον ιδιοκτήτη της διπλανής καντίνας να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο