Τελευταία Νέα

Λίγοι γνωρίζουν τον μικρό λόφο Ελικών που βρίσκεται στην Αθήνα, στα όρια Κυψέλης και Γαλατσίου. Το συνολικό του υψόμετρο είναι 184 μ. και τώρα θα γίνει ευρύτερα γνωστός καθώς εκεί αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ο 15ος σταθμός της νέας γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας.

Ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί μεταξύ των οδών Κοζάνης, Χοπφ, Πάρνηθος και Αγίας Γλυκερίας – στην τελευταία θα είναι και η έξοδος του σταθμού. Ο σταθμός που αποφασίστηκε να ονομάζεται ΕΛΙΚΩΝ ή ΕΛΙΚΩΝΟΣ ενσωματώθηκε στους σχετικούς χάρτες της Αττικό Μετρό και αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, δεν θα υπάρξει αύξηση του κόστους για τη δημιουργία του νέου σταθμού, που θα εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους της Ανω Κυψέλης και των αμέσως γειτονικών περιοχών.

Κακές γλώσσες συνδέουν την κατασκευή του σταθμού που πέτυχε η Ομάδα Πολιτών, η οποία είχε ξεκινήσει τη διεκδίκηση από το 2010, με την γειτνίαση του νέου σταθμού με την οικία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως γνωστόν κατοικεί στην περιοχή.

Οι πρόδρομες εργασίες θα αρχίσουν το 2018 και η γραμμή αναμένεται να λειτουργήσει ολοκληρωμένα το 2027. Σε όλες τις περιπτώσεις, το θρυλικό βουνό της Βοιωτίας, η πατρίδα των Μουσών, θα έχει το δικό της σταθμό στο μετρό της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο