Τελευταία Νέα

Επιμέλεια Νέλη Χαχάμη

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, μεταξύ 4 και 8 του μήνα, σχεδιάζεται να ξεκινήσουν φέτος οι πανελλήνιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Τα Νέα”, ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας αυτή τη χρονιά δεν θα διαφοροποιηθεί απ’ τον περσινό, με την έναρξη των πανελλαδικών να απέχει μια εβδομάδα απ’ τη λήξη των απολυτήριων εξετάσεων, ώστε να έχουν οι μαθητές χρόνο για επαναλήψεις.

Άγνωστος παραμένει προς το παρόν ο συνολικός αριθμός των εισακτέων καθώς υπάρχουν φέτος δύο νέα δεδομένα: η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η νέα διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών, που αναμένεται να «φορτώσει» τα πανεπιστημιακά τμήματα των κεντρικών ιδρυμάτων το β’ εξάμηνο του επόμενου ακαδημαϊκού έτους, γεγονός που πρέπει να συμπεριληφθεί εκ των προτέρων στον σχεδιασμό.

Παράλληλα, οι απολυτήριες εξετάσεις της 3ης Λυκείου θα πραγματοποιηθούν μόνο σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία(μαζί), Ιστορία, Μαθηματικά και Βιολογία. Η περικοπή αυτή προδιαγράφει και το νέο μοντέλο των εξετάσεων για ένα ενισχυμένο Απολυτήριο που θα συνδεθεί με το νέο εξεταστικό σύστημα. Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Επιπροσθέτως, στις φετινές πανελλήνιες τα επιστημονικά πεδία από πέντε γίνονται τέσσερα, καθώς καταργείται το πεδίο των επιστημών της Εκπαίδευσης (4ο Επιστημονικό πεδίο).

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, 3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής, 4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική. Υποψήφιοι όλων των πεδίων, πλέον, θα έχουν πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα.

Τέλος, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι – υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές, οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο